Menu

Fynboerne

1917

Afsender

Elena Larsen

Modtager

Peter Hansen

Dokumentindhold

"Bimse", Elena, skriver til sin far om forskellige emner, nævner blandt andet Syberg-børnene.

Transskription

Kære Fasser!
Hvordan har du det, jeg har det godt. Jeg haaber ogsaa, at Hans har det godt, trods hans Staaen tidligt op om Morgenen, hvilket han jo ikke er møget for. Dette ved jeg fra de smaa Sybergere, der lige har været her, men nu er blevet jaget ud, da de ikke havde sagt hjemme, at der gik her over fra Skole. Ogsaa i Forgaars var de her og blev saa længe at Baronen var helt bange for dem. I dag var var de næsten heller ikke til at faa drevet hjem. Mor var forresten ude hos Tante Mis i Tirsdags og spille Bridges. Puf har faaet en nu flot Motorcykel med Sidevogn, han har lovet mig en tur.

Nu skal du bare høre hvordan det gik os i Søndags. Vi var rigtignok heldige, kan du tro! For det 1ste vilde vi have været til Eftermiddagsforestilling: "Eventyr paa Fodrejsen" men saa blev Programmet omforandret, og det der saa kom i Stedet for, gad vi ikke se. Naah! for at faa Oprejsning vilde vi have en bitte go' Ma', og vi gik saa over i en stor Forretning hvorfra man kan faa Mad bragt. Jo vi skulde da nok faa Mad Kl 2½, men den kostede 50 Øre mere end sædvanlig, fordi den var saa fin.

Søndag Formiddag: spændt Forventning over hele Linien, især Kylle var meget længselsfuld. Frokost spiste vi naturligvis ikke, for at have vi ikke skulde miste Apetitten til den store Middag. Kl. blev 2½, ingen Middag. Kl 3 ingen Middag, vores Tarme skreg, Kl 3½ ingen Middag men først Kl 4½ kom den og hvilken Middag var det saa. Meget spændt lukkede vi op for Kurven; først Fiskerand med Hummer, men den hummer var der inte meget af, den maatte ses under Forstørrelsesglas, saa fik vi udbanket Mørbrad i branket Sovs og med Brankede Kartøfler og til sidst en kedelige Citronfromage. Æh Bæh. skoldt, kunde vi rigtignok sige til os selv, men vi kunde dog ikke lade være med at le. Du har sikkert faaet en bedre Middag i Søndags.

Du synes nok der er en rædselsfuld Skrift og et frygteligt uordentlig Brev. Jeg kunne jo nok skrive det om, men det tager saa lang Tid og Indholdet bliver dog ikke bedre for det, og saa synes jeg ingen Nytte det er til, vel? Jeg skal dog nok se at faa det næste pænere. Mange kærlige Hilsner fra din egen Bams.
Hilsen fra Gitten og Missen, fra Kylle og Sidse

Hils Dr. Christensen og Frue fra os. Er hans nye Bil pæn. Hils ogsaa Hans! Jeg skal have et Selskab paa Lørdag otte Dage, vi skal have os en lille Svingom, det glæder jeg mig skam til. Men nu farvel.

Fakta

PDF
Brev

Årstallet er anslået.

Faaborg Museum, Peter Hansens arkiv