Menu

Fynboerne

1917-03-05

Afsender

Elisa Hansen

Modtager

Peter Hansen

Dokumentindhold

Elise har sendt et billede til sagføreren og modtaget kvittering. Det blev et landskab med en bænk under et piletræ. Grosserer Just valgte "Udsigten fra Frederiksberg Bakke", og der er flere andre købere i kulissen. Hun har være ude at hilse på Zahrtmann. Fortæller i øvrigt diverse om familiens dagligdag.

Transskription

5 Marts 1917

Kære Per!

Nu kan jeg da berolige dig med, at jeg har sendt et Billede til Sagføreren og modtaget en Kvittering derfor. Jeg sendte et Landskab, som jeg aldrig kan huske hvor er, det staar en Bænk under et Piletræ til højre i Billedet, det er bedre end noget Gottschalck, som Folk begejstres for, men jeg kunde ikke finde noget andet.
Gros. Just valgte "Udsigten fra Frederiksberg Bakke, det var til 400 Kr., maaske køber en Broder til ham det større Billede med Pløjejorden, det ved jeg endnu ikke. Det er jo to smukke Billeder, som du sendte herover, nu har jeg skrevet til Frk. Segelcke for at faa hende herud og se paa dem.
Det er kedeligt med den Kulde, vi nu har igen, og den stærke Blæst gaar jo til Marv og Ben.
I gaar var jeg ude at hilse paa Zahrtmann, han var rask og meget lebendig og elskværdig, saa det var saa morsomt at sidde derude. Aage Berthelsen kom ogsaa, og da Talen faldt paa Skovgaard-Udstillingen hindrede hans Tilstedeværelse mig i at sige min Mening om alle de udmærkede Træer og Skovpartier, han kunde jo nemt føle sig krænket. Jeg kan da fortælle dig, at de sad og frøs i det store Atelier, inte jeg - saa det maa ikke forbavse dig, om du ikke heller kan faa dit varmet op.
Jeg har været ved at klistre klistre klistre Tætningslister i Getes Sovekammervindue, det fik jeg gjort inden det atter blev koldt. Hun har været i Selskab hos Else Mowinckel, det første i meget lang Tid, hun morede sig "saa godt". Nu har hun selv snart Fødselsdag, saa maa hun jo have nogle Veninder. Hun klarer sig godt i Skolen, men hun er bleven noget magrere, siden hun begyndte, al det overflødige Fedt er gaaet af hende, det klæder hende forresten, men jeg holder jo meget af lidt Oplæg. Hvorledes gaar det dig? ser du godt ud? Jeg er glad for, at du faar noget godt at spise. Sophus er begyndt at komme op. Han ser lidt medtaget ud; Kai og Ida har nu opgivet Norge, hvor der hverken er Mad eller Varme og skal nu paa Hareskovens Rekreationshjem. Ellen var her i Gaar Aftes, nu rejser hun tilbage til Aalborg og bliver der. I Maj skal hun giftes, og Louise vil naturligvis have stort Bryllup, Phønix, og det hele. Jeg synes nu, man kommer vanskeligere i Feststemning nu hvor man ikke ved, hvorledes man sidder i det om 14 Dage. Vi har købt Tørv i Dag, som vi fyrer med paa Komfuret; jeg tror nok, det er dyrt Materiale, men der er saa koldt i Køkkenet, nu vil vi prøve det. Koks har vi til Maj, saa kan vi vel nære os.

I søndags var jeg ude for at se til Skadhauge, han havde været lidt oppe og saa helt flink ud. Fru Wanscher sad derude, hun trænger nok til at blive trøstet.

Dette Brev har længe været i Trykken, jeg bliver tit forstyrret, ved du nok.
Mange Kærlige Hilsner fra hele Banden
Din heng.
Elsa

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen fremgår af brevet.

Faaborg Museum, Peter Hansens arkiv