Menu

Fynboerne

1917-1920, 2

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Alhed Larsen har spist med Christine Swane (f. Larsen) på restaurant, og de blev begge dårlige om natten. Alhed er spændt på, hvad (tandlæge) Meyer vil sige til det store hul (i tandrækken). Alhed har bedt dem derhjemme sende rapport om Andreas (Puf) hver dag, for han ligger syg af feber.

Transskription

Kæreste Lavsi!
Jeg tog saa efter Samraad med Julibus herover i Gaar. Christine kom paa Banegaarden og vi spiste sammen i Restaurationen Tunge og forskellige Grøntsageer, men der maa vist have været noget, der ikke var kogt godt for vi har begge været lidt daarlige i Nat. Jeg skriver dette paa Vej ud til Meyer er meget spændt paa hvad hun vil sige det er grimt med det store Hul. Jeg rejste i Gaar sammen med en svensk Dame, g.m. en Ingeniør Mejling fra Triege i Odense, hun var uhyre snakkende og indladende, - mere end jeg brød mig om, jeg havde købt en Knaldbog, som jeg slet ikke fik læst i. Jeg bad dem hjemme om at skrive om Puf hver Dag baade til Dig og mig, i Gaar Morges var det 37.9 og Julibus sagde, der var ikke det mindste i Vejen. Hvilket henrivende Vejr, det er heldigt baade for Dig og Gille. Hils ham
1000 Hilsner
Din A.

Onsdag

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er kun dateret "Onsdag". Alhed Larsen har tabt en tand og er på vej til tandlæge Anna Meyer. Anna kom først til at hedde Meyer, da hun i 1911 giftede sig med Johannes Larsens fætter Otto Meyer. I brevet 1917-1920, 3, som følger lige efter dette, besøgte Alhed Larsen Lehn Schiøler, som familien først lærte at kende i 1916.

Alhed Larsen har tabt en tand, og en anden er løs, og hun er rejst til tandlæge Anna Meyer i Birkerød.
Sønnen Andreas Larsen (Gamle/Puf) ligger syg med feber derhjemme, og derfor skal der aflægges rapport til begge forældrene. Det vides ikke, hvor Johannes Larsen er henne.

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien