Menu

Fynboerne

1921-06-10

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Der var problemer med en lampe ved motoren, så Rylen kunne ikke komme videre, før de havde fået en ny.
Johannes Larsen og Friis er flere gange til middag hos Alfred Nielsens og Johannes Larsen maler en akvarel af deres havedør.
Han har travlt med at tegne og undskylder over for Alhed Larsen, at han ikke får skrevet nok breve.

Transskription

Rudkjøbing 10 Juni 1921

Kæreste Alhed!
Tak for Brevet som vi fik i Dag, det er altsaa en Uge gammelt, Pufs maa vel saa komme i Mrg. Vi har rakket en Del rundt siden jeg sidst skrev. Den 7de om Mrg sejlede vi til Rudkjøbing og kom der om Eftmdg. Jeg gik op til Alfred Nielsens om Aftenen og Friis og jeg var der og fik en Sjus. Næste Mrg. sejlede vi til Aasø. Om Frmdg var Friis og jeg i Tranekær og om Eftmdg var jeg var jeg i Land med Puf der saa sig om i Slotshaven og Byen mens jeg tegnede et Par Tegninger vi kom først om Bord Kl. henad 8 og vi satte saa Sejl og drev saa smaat ud af Landet mens Puf begyndte at varme Motoren, det gik imidlertid ikke da det viste sig at Lampen var gaaet i Stykker og da der var saa lidt Vind at vi ikke kunne komme tilbage og ikke til Rudkjøbing maatte vi sejle over til Troense hvor vi laa om Natten. Næste Mrg laante vi en Lampe af en Fisker og fik fyret op. Vi sejlede saa til Skt. Jørgens Kirke og besøgte fru Friis der bor i Præstegaarden mens Puf gik ind til Byen og købte en Lampe. Fru Friis og Klaus var saa med om Bord og spiste og da de var sat i Land sejlede vi her til Rudkjøbing igen. Vi var til Middag hos Alfr Nielsens i Aftes, sammen med en Tandlæge Klem og Frue der var bedt fordi vi var forsvundne (vi var nemlig lidt i Forvejen) men Alfred Nielsen saa vi kom ind og kom ned og hentede os. Jeg skal hilse fra dem. De havde 4 Kaktus af samme Slags som Din Store (Williamsii) der var sprungen ud samme Dag med 6 Blomster paa en Gang. Jeg har lavet en 17-18 Tegninger siden vi sejlede Hjemme fra og en Aquarel her fra Havnen den Dag vi kom. I Dag har jeg malet en stor Aquarel af Alfr Nielsens kulørte Havedør. Friis er paa Cykletur, Puf nød det her. Det har været en gevaldig Blæst i Nat, men vi ligger jo godt i Læ. Bare det maa gaa med Lysse, nu kan der jo være sket meget siden Dit Brev, det er en Fandens langsom Postgang. Vi bliver her nogle Dage vist til Tirsdag eller Onsdag men send bare Brevene til Rudkjøbing til Du faar anden Besked naar vi Gaar herfra beder jeg dem sende dem videre til vor ny Adr. hvad den bliver ved jeg ikke endnu Mange kærlige Hilsner og til Lysse
Din Johannes Larsen.

PS
Puf beder mig hilse, han foretrak at skrive i Mrg saa faar du flere Breve.
Skriv endelig flittigt. Jeg skal ogsaa nok men det er jo ikke til enhver Tid at vi kan faa Brev af Sted og det er somme Tider strængt at skrive naar jeg har tegnet hele Dagen.
JL.

Omtalte genstande

Johannes Larsen har malet en akvarel af Alfred Nielsens havedør og en fra havnen i Rudkøbing.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen fremgår af brevet.

Johannes Larsen og Christian Andersen sejlede med skibet Rylen som forberedelse til bogværket De Danskes Øer. Larsens søn, Andreas (Puf) deltog som kok.
Lophophora williamsii: Elefantfodskaktus. Indeholder det euforiserende stof meskalin.
Lysse (Johan Larsen) gik til eksamen på Landbohøjskolen, da brevet blev skrevet.

Rudkøbing
  • Rudkøbing
  • Tranekær
  • Troense
  • Skt. Jørgens Kirke, Svendborg

Det Kongelige Bibliotek

Brevet er indleveret på Det kongelige Bibliotek af Larsen-familien.