Menu

Fynboerne

1921-06-15

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Friis og Johannes Larsen har været på cykeltur til Bagenkop, hvor Johannes Larsen har fået malet og tegnet en del trods dårligt vejr.
I Humble mødte de Alfred Eckardts Misse.
De næste dage tager Puf og Johannes Larsen videre mod Taasinge, Thurø og Svendborg.
Johannes Larsen er utålmodig efter at få brev fra Alhed Larsen.

Transskription

Rudkjøbing 15 Juni 1921

Kæreste Alhed!
Vi er lige nu kommen tilbage fra en Cykletur til Bagenkop hvor vi overnattede 2 Gange i Kroen. Jeg fik tegnet en Del, men i Dag var det desværre Regn saa jeg trods 2 forgæves Forsøg maatte indskrænke mig til Blyant som heller ikke blev til noget. Hos Apotekeren i Humble der kendte Friis, dukker Alfred Eckardts, er det Misse hun hedder op. Hun fortalte at det var Laurentius' Fødselsdag i Dag, Vi traf her Puf og Chr. Andersen i bedste Velgaaende. I Mrg. skal Puf og jeg paa en Tur Nord paa og saa skal vi videre videre til Svendborg i Overmrg, for at efterse Taasinge og Thurø. Puf gaar nu paa Posthuset. Jeg haaber der er noget fra Dig vi har ingen Ting hørt siden i Fredags da vi fik Dit Brev fra forrige Fredag. Puf er endnu ikke ankommet fra Lohals. Derimod fik jeg omtrent omgaaende en Skitsebog som jeg skrev til Papirpetersen efter. Jeg er meget spændt paa hvordan det gaar Lyon. Skriv endelig lidt tiere. Mange Hilsner ogsaa fra Puf
Din JL

Jeg skal ogsaa hilse fra Achton Friis og Chr. Andersen.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen fremgår af brevet.

Johannes Larsen og Achton Friis er på tur rundt i landet med skibet Rylen. De laver forarbejde til bogværket De Danskes Øer.
Det vides ikke, om Lyon er en person, eller om der er tale om byen.

Rudkøbing
  • Bagenkop
  • Svendborg
  • Taasinge
  • Thurø
  • Lohals
  • Humble, Langeland

Det Kongelige Bibliotek

Brevet er indleveret på Det kongelige Bibliotek af Larsen-familien.