Menu

Fynboerne

1921-06-20

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen har været rundt på Siø. Han og Achton Friis sejler efter middagen til Thurø. Alhed og Lysse/Johan kan evt. cykle til Svendborg og mødes med dem.

Transskription

[begyndelsen af brevet mangler]
herover til Sidø og jeg har været i Land og det meste af Øen rundt i Form. Nu sidder vi og venter paa Middagsmaden. Vi skal have ny Kartofler og Smør til Formad og Hachi til Eftermad. Naar vi har spist sejler vi til Turø og der bliver vi vist nogle Dage men Du maa hellere adr Brevene til Fru Friis Sct Jørgens Præstegaard saalænge vi er her i Nabolaget. Puf mente at hvis det Alfred Nielsen fortalte passede kunde maaske Du og Lysse naa at cykle til Svendborg mens vi er her. Jeg skal hilse fra Puf og Friis og Chr. Andersen og mange kærlige Hilsner fra mig til Dig og Lysse
Din JL.
Kl. er 4 ½ og vi har anket i Turøbund hvor foruden os ligger Par og Tredive store 3 og 4mastede Skibe her ser godt ud men det er koldt og vi skal nu have en Kop varm The. JL

Fakta

PDF
Brev

Da

Begyndelse af brevet og dermed dateringen mangler. Det må være skrevet ca. 20. juni 1921. Johannes Larsen er sammen med Achton Friis og Puf på sejltur med Rylen. De skal den følgende dag mod Thurø, hvor de ifølge bogen De Danskes Øer, som var et resultat af rejsen, opholdt sig 21.-24. juni 1921.

Johannes Larsen, Achton Friis, Christian Andersen og Puf er på sejltur med skibet Rylen. Turen(e) resulterede i bogværket De Danskes Øer med tekst af Achton Friis og illustrationer af samme samt af Johannes Larsen.

  • Thurø
  • Svendborg
  • Sct. Jørgens Kirke, Svendborg
  • Tåsinge

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien