Menu

Fynboerne

1921-06-17

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Puf fotograferer sin far, Johannes Larsen, mens han maler et sted ved Tranekær. Senere er det hensigten at sejle til Lindelse Nor.
Johannes Larsen beder Alhed Larsen om at sende deres breve til fru Achton Friis, der bor i præstegården ved Sct. Jørgen Kirke i Svendborg. Johannes Larsen har efterhånden malet en del akvareller og tegninger under turen til Langeland.

Transskription

Fredag 17 Juni 1921 Rudkjøbing.

Kæreste Alhed!
Ligesom jeg havde faaet mit Brev af Sted, kom Puf med Dine 2 breve. Jeg var ikke med ham den dag han var i Tranekær og han havde ikke faaet Øje paa det, men i Gaar da han var med mig ude mellem Tullebølle og Tranekær cyklede han hen og fotograferede det mens jeg sad og tegnede. I Formdg skal jeg med Friis til Skrøbelev og i Eftrmdg er det Hensigten at sejle ned til Lindelse Nor. Jeg tror at Du nu helst maa adr. vore Breve til Fru Achton Friis - Sct Jørgens Præstegaard Svendborg - vi kan ikke sige hvor vi kommer til at ligge fast i den nærmeste Tid vi skal vist have fat paa Thurø og Taasinge nu, men det retter sig jo efter Vejr og Vind hvor vi kommer til at ligge. Jeg har malet 4 Aquareller, 3 fra Havnen og Alfr Nielsens Havedør og vist tegnet nogle og Tredive Tegninger fra Langeland. Mange kærlige Hilsner
Din JL

Omtalte genstande

Johannes Larsen har malet fire akvareller, deraf tre fra Rudkøbing Havn, en af Alfred Nielsens havedør og tegnet nogle og tredive tegninger fra Langeland. Havedøren er gengivet i De Danskes Øer bd. 1 s. 85

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen fremgår af brevet

Johannes Larsen og Christian Andersen sejlede med skibet Rylen som forberedelse til bogværket De Danskes Øer. Larsens søn, Andreas (Puf), deltog som kok.

Rudkøbing
  • Tranekær
  • Tullebølle
  • Skrøbelev
  • Lindelse Nor
  • Sct. Jørgens Kirke, Svendborg
  • Thurø
  • Rudkøbing Havn

Det Kongelige Bibliotek

Brevet er indleveret på Det kongelige Bibliotek af Larsen-familien.