Menu

Fynboerne

1921-1922

Afsender

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Alhed Larsen har glemt at sende drengene slik. Hun har haft gæster og dagen efter været i Odense for at købe ind til sin mors selskab. Hun har købt to kalkuner og glemt at spørge om prisen. De er nok for dyre. Johannes Larsen har fået en smuk, død skallesluger.

Transskription

Søndag

Kære, lille Drenge!
Tøjet er sendt, her er Nøglen. Men jeg Bæst har glemt at sende lidt Godter, som jeg havde lovet, jeg har haft saa knagende travlt Gæsterne gik først Kl. 1 i Aftes og jeg skulde med 10 Toget til Odense for at købe ind til Bedstemoders Selskab. Er lige kommen hjem ind med 6 Toget. Trætte. Ia var med, hun skulde til Klax jeg spiste Frokost paa ”Grand”. Jeg købte 2 Kalkuner, men kom i Toget hjem til min store Ærgrelse i Tanker om at jeg helt glemte at spørge hvad de kostede, jeres Far siger jeg kommer nok til at give 100 Kr. for Stykket. Det kreperer mig, fordi de jo tror jeg er Idiot. I faar ikke mere, dette skal med Toget. Peter Nielsens kommer her til Kaffe i Morgen Eft. Jeres Far har været derude og faa en hvid Skallesluger, død, den er knusende smuk. 1000 Hilsner jeres Mor

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er kun dateret "Søndag". Andreas og Johan Larsen bor sammen (brevet er stilet til dem begge), hvilket de gjorde, mens de var elever på Birkerød Kostskole. I 1921/1922 blev Andreas syg og begyndte derefter i gartnerlære, hvorfor brødrene ikke længere boede sammen. I november 1921 skrev Alhed om at anskaffe fjerkræ, fordi familiens økonomi er dårlig, og man vil supplere med fjerkræsavl.

Andreas og Johan Larsen er formodentlig på Birkerød Kostskole.
Køb af kalkuner: Alhed og Johannes Larsen forsøgte fra slutningen af 1921 at supplere indtægterne med avl af fjerkræ.

  • Odense

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv