Menu

Fynboerne

1924-02-29

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen er i København og har travlt med møder med gallerier om udstillinger. Han er til middage hos forskellige venner og besøger også søsteren Christine Swane. Larsen har fået Johannes V. Jensens digt til maleriet Åen.

Transskription

[Fortrykt:]
DEN FRIE UDSTILLING
Kjøbenhavn, den .......................... 192

[Tilføjet med håndskrift:]
29 Febr. 4

Kæreste Alhed!
Jeg har nu været ude og gjort Regnskab med Bredlund. Jeg havde ham med ovre i Glacis Kafeen og spise Sild og drikke Kaffe. Jeg synes det er rørende billigt at Fru Larsen kun skal have 60 Kr. og Bredlund 220. Jeg rundede hendes af til 100 og gav ham 100 extra. Hvad han lod til at være meget tilfreds med. Ved at stikke en Banemand 5 Kr. fik han Vognlejen nedsat fra 120 Kr. til 63 Kr. Jeg haaber Billederne er kommen vel hjem. Jeg har været oppe hos Hendriksen i Formdg og begyndte at snitte. Lærredet er paa Vej fra Paris, jeg faar det i fuld Bredde. Jeg sender AB Regnskabet og en Check paa det hidtil til Bredlund indbetaler. I Aften skal jeg til Carl Jensen og i Mrg til Middag hos Magnussen. Jeg sidder her hos Uglen hvor jeg traf Leth. Kl. 5 skal jeg med Eiler hen hos hans Skræder. Kunstforeningen har købt et Billede paa Naurs Udstilling: "Lyng og Bregner" det henne ved Vinduet ellers er der kun solgt et Par Aquareller. Jeg har faaet Johannes V. Digte til Aaen i en ny udvidet Skikkelse med Anmodning om at tilintetgøre det forrige. I Gaar var jeg ude hos Anker Kyster og snakke om Bøgerne og gik derfra ud til Kunstmuseet gennem Kongens Have der var fuldt af Sidensvanser, pudsigt havde Kyster lige udtrykt sin Forundring over at der ikke var nogle i denne strenge Vinter. Jeg spiste Frokost med Skriveswane i Glacis Kafeen og betalte ham de 70 Kr. Saa er der vist ikke mere at bemærke denne Gang. Lad mig nu høre lidt om hvordan det gaar Dig.
Er det i Mrg at Puf skal rejse? Jeg skal hilse fra Uglen og Lasse.
Mange kærlige Hilsener fra Din
JL.

Omtalte genstande

Albert Naur har solgt billedet med Lyng og Bregner, Dronninglund. Det var udstillet hos Winkel & Magnussen februar 1924 og kostede 1100 kr. Udstillingskataloget er indskannet og ligger på Danmark Kunstbiblioteks hjemmeside.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen fremgår af brevet.
Obs.: det er skuddag.

Glacis Kafeen lå på Østerbrogade 2, st. i København.
Kunstmuseet hedder i dag Statens Museum for Kunst. Kunstforeningen er KFen på Gammel strand.
Johannes V. Jensen skrev et digt, Skabningens Tinde, til Johannes Larsens maleri Åen. Digtet kan læses i uddrag i Du Danske Sommer, Fynbomalerne og de jyske forfattere i samklang. Malene Linell Ipsen (red.). Johannes Larsen Museet 2007 s. 125f

København
  • Østerbrogade 2, st., København
  • Statens Museum for Kunst, København
  • Kongens Have, København
  • Den Frie Udstillingsbygning, København
  • Paris, Frankrig
  • Gammel Strand, København

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien