Menu

Fynboerne

1926-12-23

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Achton Friis

Dokumentindhold

En tegning med motiv fra Hindsholm til er forsvundet i forbindelse med trykningen på et blad i København. Larsen vil i første omgang ikke kræve erstatning, men han ønsker, at bladet efterlyser tegningen og udlover dusør. Udstillingsvinduet var OK.
Larsen er blevet forkølet, og nu er Alhed også syg.

Transskription

Kjerteminde 23 Decbr 1926.

Kære Achton Friis!
Tak for Brevet. Det er jo kedeligt nok at den Tegning er bleven borte. Jeg tænkte paa den en Gang i Foraaret da jeg læste i Bladene om en stor Ildebrand i Pillemark. Jeg ved ikke om det er nogle af de Huse paa Tegningen der er brændt men i alle Fald faar de vel ikke lov at staa saa meget længe. Med Hensyn til Erstatning, synes jeg ikke rigtigt om at forlange en saadan. Derimod synes jeg heller ikke at Bladet skal slippe helt gratis. Kunde der ikke være noget i at forlange at de skulde indrykke Efterlysningen (med Billede eventuelt) i alle Kjøbenhavns Blade og fixere deres Dusør til f.Ex. 100 Kr. Det vil vel blive en dyr Historie, men de skulde jo gerne vænnes til at passe paa den Slags Ting, naar de laaner dem. Jeg er heller ikke ked af at Vinduesudstillingen gik ind og naar jeg ikke skrev ligger det dels i at jeg da jeg fik Deres Brev oppe i Sverige var ved at rejse hjem og dels i at jeg ikke kunde blive enig med mig selv om hvad jeg skulde svare. Jeg fik en Generalforkølelse paa Hjemvejen og er ikke helt færdig med den endnu. Alhed ligger i disse Dage, hun beder mig hilse. Mange Hilsner til dem alle 3 og Tak fordi De har haft Lysse til Middag.
Deres hengivne
Johannes Larsen.

P.S.
Jeg tænker jeg kommer over og hænger den Udstilling op. Det er min Hensigt at tage de Aquareller med derimod har jeg ikke tænkt paa Sprogøbillederne, jeg skal se at faa opsnuset nogle Stykker foruden de 2-3 jeg selv har.
JL

Omtalte genstande

En Larsen-tegning af nogle huse, hvoraf flere muligvis siden er brændt.
Larsen-billeder fra Sprogø. Der er adskillige mulige.

Fakta

PDF
Brev

dansk

Datoen fremgår af brevet.

Kerteminde
  • Pillemark
  • Sprogø

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv