Menu

Fynboerne

1926-09-10

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Johan Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen er i Småland og beder derfor Lysse og Puf hjælpe sig med at sende malerier fra København til udstilling i Ottawa i Canada.
Han vækkes en søndag morgen ved skud fra skoven og går ud med sin hund og sin bøsse og skyder en hare. Det lykkes ikke at træffe de andre jægere, kun et par hunde.

Transskription

Båxhult 10 Septbr. 1926.

Kære Lysse!
Det er nu bestemt at jeg bliver her og følges med Din Moder hjem. Da det saa bliver Puf, der maa sørge for at faa de Billeder til Amerika af Sted, maa jeg ulejlige Dig med følgende: "Ring til Schiøler, eller gaa derud og spørg ham om Adr paa en paalidelig Speditør der kan paatage sig Forsendelsen. Ring derefter til Speditøren og forhør ham hvornaar han skal have Billederne for at de kan naa at være i Ottawa i rette Tid og naar Du har faaet Besked ring saa til Puf. -
D.v.s. Du maa naturligvis allerførst ringe til Puf og faa at vide hvornaar Udstillingen aabnes og saa foretage det foregaaende i den Orden det staar. Puf ser det paa Programmet for Udstillingen der er sat op paa Gavlen af det gule Skab i Værkstedet.
Siden Du rejste har jeg kun skudt en Hare.
Jeg vaagnede Kl. 4 i Søndags Mrg ved et Skud og en Times Tid efter hørte jeg Hunde der drev og saa 2 Skud. Jeg stod saa op og gik ud med Haanden og Bøssen, hen til Fallan, men der var ingen Spor paa Vejen og jeg slap saa Hunden up for at se efter Tjurer, men saa hørte jeg, at Støverne fik en Hare op i Gifvato bag Sjøbo, fløjtede Hunden af og løb saa stærkt jeg kunde tilbage til Vejkrydset hvor jeg ankom omtrent samtidig med Haren der kom ad Vejen fra Sjøbo, skød den, og lidt efter kom saa Hundene, 2 store smålandske Støvere, gule med sort Ryg. Desværre havde jeg hverken Snore eller Pisk med saa jeg maatte lade dem gaa igen. Det vilde ellers have været sjov at hilse paa de Herere naar de var ankommen for at faa Deres Hunde. I Gaar var jeg med Carlsson paa Långaryds Marked og købe en Kvie der skal kælve til April for 200 Kr. Ældre Kvier var for dyre fra 348 - 375 Kr.
Mange Hilsner
Din Far.

Fakta

PDF
Brev

dansk

Datoen fremgår af brevet.

Gården Båxhult nær Landeryd i Småland ejedes af Johannes Larsen og er stadig i familiens eje (2018).
Det vides ikke, hvilken udstilling i Ottawa, der er tale om. Muligvis blev den ikke realiseret.
Gifvato må være en lokalitet nær Båxhult.

Båxhult
  • Landeryd, Småland
  • Ottawa
  • Sjöbo, Sweden

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv.