Menu

Fynboerne

1926-02-19

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Achton Friis

Dokumentindhold

Johannes Larsen har travlt med at lave tavler med edderfugle. Han ser frem til at læse Achton Friis' første udkast til bogværket De Danskes Øer. Alheds mor er syg.

Transskription

Kjerteminde 19 Febr. 1926.

Kære Achton Friis.
Tak for Brevet. Det er skandaløst, at jeg først nu faar samlet mig sammen til at skrive, hver Morgen siden jeg fik det har jeg besluttet at svare om Aftenen, og regelmæssigt hver Aften har jeg glemt det, undtagen i Aftes, da gad jeg ikke. Jeg har Ederfugle paa Hjærnen for Tiden, er i Gang med at lave 10 Tavler med 5-6 Ederfugle paa hver, foruden Ællinger og naar jeg en Gang bliver færdig, jeg er paa den 8tende skal jeg i Lag med 4 Tavler Kongeederfugle. Vi vil naturligvis forfærdelig gerne læse hvad De har skrevet og haaber ikke at De nu vil straffe os med at lade gaa en lignende Tid inden De sender det. Vi har Fru Brøndsted her for Tiden, hun hjælper min Kone med at passe deres Moder, der desværre har ligget syg, Influenza eller saadan noget, i snart 4 Uger. Det gaar op og ned og der maa være en hos hende Døgnet rundt. Jeg kan hilse fra gamle Chr. Andersen, jeg var der nede i Gaar, han er stadig lige levende. Mange venlige Hilsener fra os begge til Dem alle tre
Fra Deres
Hengivne
Johannes Larsen.

Fakta

PDF
Brev

dansk

Datoen fremgår af brevet.

De Danskes Øer bd. 1-3 udkom i årene 1926-28 med tekst af Achton Friis og med illustrationer af blandt andre Johannes Larsen.
Laura Warberg, Alhed Larsens mor, døde 10. april 1926.

Kerteminde

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv