Menu

Fynboerne

1926-08-16

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen er i selskab med brygger Vagn Jacobsen fra Carlsberg, først til en overdådig frokost og dernæst på en tur til Ringsted for at se hans nye hus og have. Han giver også et billede til bryggeren og får en hund kaldet Foch i stedet.
JL fortæller, at en bekendts bror, som er elev på "Kjøbenhavn" netop er vendt hjem fra sejlads medbringende bla. en abe fra Java.

Transskription

Uraniavej 16 Aug 1926.

Kæreste Alhed!
I Dag var jeg altsaa til Frokost hos Bryggeren, mægtige Taskekrabber og Brændevin, jeg spiste 2 og Bryggeren 3. Efter Aftale med Lysse i Gaar blev vi altsaa enige omt følges derop paa Fredag med 10 Toget om Frmdg, som sædvanligt saa vi er i Halmstad ved 4 Tiden, hvor vi venter at se Lysse. Bryggeren glæder sig vældigt til Turen og jeg ikke mindst. Fru Br. har det ikke saa godt i disse Dage saa hun tager ikke med men kommer maaske op og henter ham. Jeg skal med ham ud til Ringsted i Mrg 4,17 vi tager Mad med fra Carlsberg for den Hotelmad er sgu ikke til at holde ud i Længden siger han. Vi skal ud at se paa Haven og hvordan det skrider frem med Huset. Jeg har nu afleveret den sidste Tavle og tager saa 500 Kr. og sender de 1000 til Esben. Lige saa faar jeg 500 fra Hage & Clausen for Nattergalen og maaske kan jeg faa lidt hos Gyldendal jeg skal op og snakke med dem i Mrg. Bryggeren spurgte om jeg endnu havde Vintræet fra Vinskoven og spurgte om jeg ikke kunde tænke mig at handle med ham saaledes at jeg fik Foch i Stedet, hvilket jeg gik ind paa. Foch var med til Frokosten og laa pænt inde i Havestuen og rendte rundt i Haven bagefter. Chr Freuchens Broder der har sejlet Jorden rundt som Elev med "Kjøbenhavn" kom hjem i Forgaars og havde en lille javansk Abe med til Tykke, det er en Dans der hedder Sussi, den er meget sød, men skal vist underholdes hele Tiden for at finde sig til Pas og den er bleven mig tilbudt i Eftrmdg. uden at jeg dog har reflekteret på Tilbudet. Mange kærlige Hilsner
Din
JL.

Omtalte genstande

Johannes Larsens billede af vintræet fra Vinskoven.
Johannes Larsen har malet den sidste tavle til Eiler Lehn Schiølers bogværk Danmarks Fugle.

Fakta

PDF
Brev

dansk

Datoen fremgår af brevet.

Eiler Lehn Schiøler og hans familie boede på Uraniavej.
Foch var en jagthund.

Frederiksberg

På brevhovedet er Uraniavej anført som afsendelsessted

  • Uraniavej, København
  • Halmstad, Halmstad

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien