Menu

Fynboerne

1928-05-03

Afsender

Elena Larsen

Modtager

Gerda Rasmussen

Dokumentindhold

Bimse Hansen skriver til Gerda Rasmussen, at Peter Hansen vil blive i Rom, og end ikke den virak, der venter ham kan få ham til at skifte mening. I øvrigt har han det godt og kan gå lange ture, hvad han ellers ikke har kunnet.

Transskription

København 3/5 28

Kære Fru Holger!
Tak for Deres Brev, jeg havde morsomt nok samme Aften som jeg fik det talt med Skrive-Svane, der fortalte om Deres og altsaa Staden Faaborgs "skumle" Hensigter med min Far. Desværre kan det ikke blive til noget da Fødselaren er en stædig Mand, der paa det bestemteste nægter at forlade Rom, end ikke den Virak der venter ham kan faa ham til at skifte Mening. Forøvigt har han det ogsaa ualmindeligt godt, taaler at gaa lange Ture, hvad der jo ellers plejer at volde ham Besvær; han har været noget forkølet og af den Grund er hans Arbejde i Rom blevet forsinket, saa han først kommer hjem saa sent, men nu er han atter rask. Det er selvfølgelig en stor Skuffelse for hele Familien ikke alene fordi vi gaar Glip af Festlighederne men ogsaa fordi vi synes at det snart er paa Tiden at se dem igen.

Hvordan gaar det i Faaborg? Er Deres lille Pige rask? Jeg længes vældig efter at komme derover nu i dette vidunderlige Foraarsvejr og skal forresten i Dag paa en 3 Dages Biltur til Kerteminde og med Johannes Larsen og Lysse Joh.L. til Filsø og skyde en Buk.
Mange Hilsner til Holger og Dem selv fra Deres hengivne

Bimse Hansen

[tilføjet nederst med blyant]:
(Datter af Maleren P.H.)

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet.

København

Faaborg Museum, Peter Hansens arkiv