Menu

Fynboerne

1951-07-26

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Johan Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen har malet akvareller fra haven og af Vinhuset, der fylder 100 år. Han har lavet vignetter til en Ambrosius Stub-udgivelse og tegninger til en mindeplade over Hans Christian Mortensen.
Jeppe er kommet hjem fra et par ugers ophold i England.
C.W. Rasmussen vil gerne komme til Båxhult og lære Johan/Lysse og Elena/Bimse noget om kalkuner.
Der er kyllinger på Møllebakken. Andreas/Puf brygger.
Fignerne falder af.

Transskription

Kjerteminde 26 Juli 1951.

Kære Lysse!
Det er vist længe siden I har hørt noget herfra. Jeg har malet en ½ Snes Akvareller med Blomster og et Par fra Haven den ene med Lysthuset der fylder 100 Aar til næste Aar. Siden har jeg lavet en hel Del Vignetter til en ny Udgave af Ambrosius Stubs Digte som Holger M. Rasmussen er i Gang med. Jeg har ogsaa lavet Tegninger til en Mindeplade for H. Chr. Mortensen til Viborg, desværre medfører det at jeg maa rejse til Kjøbenhavn for at gravere i en Gibsafstøbning som Bronzepladen skal støbes over. Jeppe er nu kommen hjem fra sin Englandsrejse der varede 14-16 Dage og som han havde megen Fornøjelse af. Jeg kan hilse fra C.W Rasmussen Iglekjærgaard, at dersom I har Lyst til at høre nogle gode Raad om Kalkunopdræt, er han villig til at besøge Jer en Gang i Efteraaret, imod et Maaltid Mad og Nattely. Han er Afholdsmand saa dersom det bliver til noget maa I anskaffe et Par Flasker Svagdricka. Mon det bliver til noget med Poul Lorentsens? Fik Du det ordnet med Oscar Larsson? Lorentsens Kone er Søster til afdøde Forfatter Aage Madelung. Vi har en Høne med 5 Kyllinger der er 3 Uger gamle, der har ikke været flere skønt den laa paa 11 Æg, men den var vældig flink til at passe paa dem. I Dag kom der en med 2 Kyllinger den havde ligget paa 5 Æg. Puf har travlt med at brygge saa han kan have noget at sælge af naar det frigives. Forøvrigt er han bange for at det første ikke kan blive lagret nok til den Tid, men han er jo altid saa sort paa al Ting. Vi har haft et Kuld Stillitser i en af Hyldene foran Huset. Bimses Nellike blomstrer. Jeg havde ventet mig en hel Del af Figentræet der var ansat en Mængde Frugter men de er falden af som halvstore, saa jeg tror ikke der bliver mere end en halv Snes Stykker modne. Mange Hilsner fra os alle her til Jer alle sammen
Din Far.

Omtalte genstande

Johannes Larsen har malet akvareller fra haven, af lysthuset/Vinhuset og af blomster. Han har desuden lavet vignetter til en udgave af en bog af Ambrosius Stub, og han har tegnet udkast til en mindeplade over ornitologen Hans Christian Mortensen.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet øverst s. 1

Ifølge Bibliotek.dk er der ikke udkommet en digtsamling af Ambrosius Stub, hvor Holger M. Rasmussen er anført som udgiver.

Hans Christian Cornelius Mortensen, også kaldet Fugle-Mortensen var en dansk ornitolog. Han var den første i verden til systematisk at bruge ringmærkning af fugle til videnskabeligt formål. Sammen med bl.a. Eiler Lehn Schiøler var han medstifter i 1906 af Dansk Ornitologisk Forening. I 1952 blev der i Viborg afsløret en mindetavle for Hans Chr. C. Mortensen. Tavlen er anbragt på den gamle katedralskoles mur ud mod Latinerhaven. (Wikipedia maj 2022).

Kerteminde

Bynavnet er skrevet øverst s. 1

Brevet er i privateje, A

Nej

Brevet er i privateje, A