Menu

Fynboerne

1956-01-09

Afsender

Holger Rasmussen

Dokumentindhold

Exlibris-bogen lå til Holger Rasmussen, da han kom hjem fra Italien. Derefter blev han syg, så han takker først nu. Hvis det er A.G. Mertz's exlibris, som Johan Due Nielsen mangler, må han kunne finde det i en af dennes bøger.

Transskription

[Håndskrevet på kuvertens forside:]
Herr Restauratør Joh. Due Nielsen,
"Pax",
Kerteminde.

[Håndskrevet på kuvertens bagside:]
Holger M. Rasmussen,
Faaborg Museum

9. Januar 1956.

Kære Herr Joh. Due Nielsen,
Da jeg kom hjem fra Italiensrejse, laa Deres nydelige Exlibrisbog og ventede paa mig med sit Tillæg af ekstra Exlibris. Jeg lagde den til Side sammen med Deres venlige Brev til Besvarelse, naar al den øvrige ophobede (og temmelig kedsommelige) Post var besvaret. Jeg blev imidlertid syg og sengeliggende og er først nu saa nogenlunde ovenpaa.
Derfor kommer jeg først nu med min hjertelige Tak for de smukke Exlibris. Hvormeget skylder jeg for Bogen?
Jeg er nysgerrig efter at vide, hvad det er for et Exlibris, De mangler. Jeg gætter paa G.A. Mentz’ – men det maa da findes om ikke andetsteds saa i hans Bøger.
Endnu en Gang Tak!
Med venlig Hilsen
Holger M. Rasmussen

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen optræder på brevet

Pax var en strandrestaurant med tilhørende hotel i Kerteminde ejet af Johan (Nan) Due Nielsen og hans kone. Dette par var kunst- og bogsamlere, og de var desuden nære venner af Johannes Larsen.

Faaborg Museum
Kerteminde, Restaurant Pax
Georg Mentz

Johannes Larsen Museet. Brevet lå og ligger i bogen af Holger M. Rasmussen "Johannes Larsens grafiske Arbejder", Fischers Forlag, Kbh. 1938 i bogskabet i Køjerne på 1. sal.

Brevet har formodentlig ligget i bogen "Johannes Larsens grafiske Arbejder", som Johannes Larsen Museet har modtaget som testamentarisk gave fra Johan Due Nielsen.