Menu

Fynboerne

1957-04-15

Afsender

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen fik sin vilje hvad angår farvesætningen i salen.
Ole Vinding har været på besøg en uge. Han og Johannes Larsen laver bog sammen.
Hostrup-Schultz kommer og henter Larsen, som skal tilbringe påsken i Kongsø.
Vejret bliver mildere igen nu.

Transskription

Kjerteminde 15 April 1957.

Kære Lysse og Bimse.
Hermed Krydsduetten. Jeg er nu færdig i Odense. Det var meget spændende til sidst. Jeg kom derud temmelig overbevist om at de vilde trumfe igennem at de 4 Døre i Salens Ender skulde være lysegraa, hvad der saa ækelt ud, men til min Forbauselse blev de ikke nævnt og det blev som jeg vilde have det. Ole Vinding har været her en Uges Tid i Anledning af at vi skal lave en Bog sammen som vi til at begynde med faar 3000 Kr. for. Det er til skandinavisk Bogforlag i Odense, hvis Direktør Gudmundsen ogsaa er Indehaver af Munksgaard Forlag. Han forærede mig Finns Bog om Grønlands Fugle med Gitz Johansens Billeder. I Dag kommer Hostrup Schultz og henter mig til Kongsø hvor jeg skal være i Paasken og bliver saa kørt hjem paa næste Tirsdag. Maaske er Spærck med, og saa skal vi en Tur til Tipperne. De har faaet bygget en Etage til paa Huset i Kongsø og faaet det moderniseret. Jeg havde forleden Brev fra Dr Gregersen, ham ser jeg nok deroppe. vi har haft 3-4 Dage med Temperatur omkring Frysepunktet om Natten og Snebyger men nu lader til at blive mildere. Igen. Til Morgen var det Stille og 4-5 ⁰ Kl. 9.
Mange kærlige Hilsener

fra Jeres JL.

Omtalte genstande

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet øverst på side 1

Salen: Johannes Larsen og et malerfirma restaurerede i 1956-1957 Festsalen på Odense Rådhus. Johannes Larsen havde tidligere udsmykket den med freskomalerier.
Ole Vinding: Med Johannes Larsen i naturen udkom på Munksgaards Forlag med Johannes Larsens illustrationer.
Finn Salomonsen og Aage Gitz-Johansen: Grønlands Fugle. Ejnar Munksgaard 1950.
Tipperne er et stort fuglereservat i den sydlige ende af Ringkøbing Fjord. Området er af en de vigtigste rastepladser for trækfugle i Danmark og er fredet.

Kerteminde

Bynavnet er skrevet øverst s. 1

Brevet er i privateje, A

Nej

Brevet er i privateje, A