Menu

Fynboerne

1957-09-27

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Johan Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen har fået Blicherprisen. Han kan ikke komme til København og modtage den, da han skal til en åbning af en udstilling af egne værker i fynsk eje.
Jeppes svendestykke ser fint ud.
Ole Vindings bog skal koste 112 kr. indbundet. Larsen og Vinding får procenter af salget.

Transskription

Kjerteminde 27/9 – 1957.

Kære Lysse
Tak for Brevet. Her rasler Barometret op og ned; hver anden Dag er det graat og Bygevejr og hver anden skinner Solen. I Gaar havde vi luter Kuling og skyfrit Solskin hele Dagen og i Dag er det graat og snusket. Vi har haft Besøg af Uglen og Lasse og Ursula. i et Par Dage, de rejste i Dag. I Dag fik jeg Brev fra Blicher Selskabet med Meddelelse om at jeg havde faaet Blicher Prisen, 1000 Kr og fri Rejse og Hotelophold hvis jeg vilde komme der over til en Aften i Blicher selskabet. Det vilde jeg egentlig gerne, men jeg skal den Dag til Aabning af en Udstilling i Odense Museum af Billeder af mig i fynsk Eje, som Kunstforeningen laver i Anledning af min Fødselsdag. I har vel hørt om Jeppes Svendegilde Han blev færdig med sit Svendestykke i Gaar, det ser vældigt fint ud, men jeg har jo ingen Begreb om hvad det er til. Jeg er nu færdig med at tegne til Busekist og blev i Gaar færdig med at læse Korrektur paa Vindings Tekst og sendte det til ham. Bogen skal koste 40 Kr. hæftet og 112 Kr. i Vælskbind, det synes jeg ser mærkeligt ud, men nu har jeg opdaget Fidusen den sælges kun indbundet. Vinding og jeg skal have % af de 112 Kr.
Mange kærlige Hilsener til Jer alle 3

Jeres JL.

Omtalte genstande

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet øverst s. 1

Blicherprisen er blevet uddelt siden 1955.
Det vides ikke, hvad Johannes Larsen tegnede til Busekist.
Ole Vinding: Med Johannes Larsen i naturen. Munksgaards Forlag. Bogen blev trykt i nummererede eksemplarer.
Vælskbind er bogbind af skindmateriale, som regel fåreskind, kalveskind eller oksehud. Det findes som både halvbind og helbind.

Kerteminde

Bynavnet er skrevet øverst s. 1

Brevet er i privateje, A

Nej

Brevet er i privateje, A