Menu

Personer

Ingeborg Schou

IS blev i 1913 gift med maleren Karl Schou, som på dette tidspunkt var blevet skilt fra sin første kone, Marie Schou, f. Hansen (søster til malerne Anna Syberg og Peter Hansen). IS og Karl Schou fik sammen seks børn.
Marie og Karl Schou var nære venner med Alhed og Johannes Larsen, Anna og Fritz Syberg og flere andre i kredsen omkring Fynbomalerne, og det vakte opstandelse, da Schou-parret blev skilt. Navnlig Alhed og Johannes Larsen bevarede efterfølgende venskabet med både Marie og Karl Schou og inddrog også IS i kredsen af venner.
Hvor IS lærte at væve, er uklart, men i 1900 arbejdede hun på en vævestue, som genskabte de gobeliner, som hang i riddersalen på Frederiksborg Slot og gik til under slottets brand i 1859.
IS var på linje med mange af datidens kvindelige sølvsmede ikke udlært indenfor faget (som deres mandlige kolleger), men hun sammensatte en uddannelse ved hjælp af studieophold i udlandet, praktik på diverse værksteder mm. I 1907 var hun således i udlandet for at arbejde med blandt andet emaljearbejder. Denne studierejse var anbefalet af maleren Lorenz Frölich m.fl.
Efter at IS blev gift med Karl Schou, arbejdede hun kun meget lidt med sin kunst.
IS var kusine til Aage Bertelsen, der som maler deltog i Danmarksekspeditionen 1906-1908.
Efter Karl Schous død åbnede IS i feb. 1939 en udstilling af hans efterladte billeder i Kunstforeningen.

Referencer

Vibeke Maarssø: Hvis det kan more dem, saa - rundt om nogle af de første kvindelige sølv- og guldsmede i Danmark. 1910

Fakta

Ingeborg Selma Margotta Schou, f. Bertelsen

1880-1943

sølvsmed, Væver, Ciselør

Da