Menu

Personer

Marie Kjellmann

MCK var datter af marinemaleren Christian Eckardt og Johannes Larsens moster, Sophie Marie Magdalene f. Bless. Således var MCE kusine til Johannes Larsen, Christine Swane m.fl.
Hun blev født i København, men tilbragte en del af opvæksten på gården Store Höljeryd i Småland, Sverige, da hendes familie lejede denne af I.A. Larsen.
MCK var i huset hos familien Elling i Kalundborg i vinteren 1889/90. Fruen ville give hende løn og meget mere.
MCK blev gift med Aron Bernhard Kjellmann (1852-1933), ejer af gården Södra Strömhult, som var nabo til Store Höljeryd. Vilhelmine Larsen var med til MCKs bryllup.
Fra 1893 til 1904 fik MCK syv børn. Et af børnene blev kaldt lille Syssan. Et andet Missemor (1898-03-24, Vilhelmine Larsen til Marie Larsen).
MCK led af tuberkulose. Ved nytårstid 1903 skrev Vilhelmine Larsen, Johannes Larsens mor, til datteren Christine, at MCK levede endnu, og at hun havde bedt til at måtte overleve julen, så hun endnu engang kunne høre børnene synge julesalmer. Dagen efter Juledag fik hun et forfærdeligt hosteanfald.
De to mindste børn døde som etårige af tuberkulose, den sidste, Astrid, af TB 14 dage før moderen selv døde af samme sygdom i marts 1905. Allerede i 1904 var Marie dødeligt syg af ”lungesot” (vel TB), berettes der om i flere breve i samlingen.

Referencer

Fynbomalerne i Småland. Johannes Larsen Museet og Ljungbergmuseet. 2006

Fakta

Marie Cecilie Kjellmann, f. Eckart

22. juli 1869-1905

dansk