Menu

Personer

Malin Ingers

MI var søster til Leonard Holst, som Alhed Larsens storesøster, Christine, i sine unge år var forlovet med og fik en datter med. Leonard og hans tre søstre var børn af en godsforvalter i Skåne, og deres morbror var dr. Leonard Holmström, som var forstander på højskolen Hvilan i Åkarp, Sverige. MI blev gift med en dr. Ingers.
MI var meget musikalsk og spillede godt på klaver. Hun og hendes søstre studerede en tid tysk og musik i Dresden (Astrid Warbergs erindringer).
MI skrev i april 1890 til Alhed Warberg, g. Larsen, i København og fortalte, at Alheds far var syg efter at have haft et alvorligt anfald (af astma?)
I udateret brev fra Alhed Larsen til moderen fortalte Alhed, at M "og de andre" inviterede hende til at komme til Hvilan (en højskole i Sverige), hvor der var bal. (Alhed Larsen til Laura Warberg 4. dec. 1890).
Johanne Larsen fortalte i et udateret brev fra Sverige, at hun og M spillede firhændigt. I slutningen af brevet er der en hilsen fra M skrevet på svensk. Johanne fortæller i samme brev, at M har fået brev fra Leon.
4. december 1890 skrev Alhed Larsen til sin mor, at hun havde været inviteret til svensk punch hos Molles tante og hendes mand, cand. Larsen, som havde indlogeret sig i en bondegård ved siden af Hvilan.
I 1908 fik Molle tvillinger. De vejede hver seks danske pund, og Johanne (Alheds søster) skrev til sin mor, at det må have "været en drøj Omgang for den lille bitte Molle." (Johanne Larsen til Laura Warberg maj 1908).

Referencer

Astrid Warberg: Mit Livs Bog. Upublicerede erindringer, Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv

Fakta

Molle Ingers, f. Holmström

Molle, Fru Dr. Ingers

o. 1893

Sv