Menu

Personer

Otto Emil Paludan

Fuldmægtig ved grevskabet Muckadell og ansat i 1877. Albrecht Warberg, som var far til Alhed Larsen (f. Warberg), var ansat som godsforvalter samme sted og OEP boede hos Warberg-familien på gården Erikshaab. Efter Albrecht Warbergs død i 1902 overtog OEP hans stilling og overtog lejemålet på Erikshaab. Han boede på Erikshaab til sin død sammen med en søster, der førte hus for ham. OEP havde to søstre: Esther og Dora. Det var formodentlig Esther, der fungerede som husholderske for ham. Dora var operasangerinde i Lübeck.

I folketælling fra 1890 er han opført med fornavnene Otto Emil. Er andre steder opført med fornavnet Jørgen. Astrid Goldschmidt, f. Warberg kalder ham i interview i Berlingske Tidende for Otto.
Astrid Goldschmidt fortalte i interview ved Karen Aabye: "Alle vi børn holdt meget af ham, men han var tavs og lidt sky over for fremmede. Det sivede ud, at han var kvindehader, og at han aldrig ville gifte sig. Det ville mor nu ikke tro paa, for Pallam var høj, smuk og slank; han havde en køn sangstemme og kunne et utal af viser, som han sang for os børn, naar vi var alene hjemme. Eller han roede lange ture med os i den dybe og farlige Odense Aa, hvor han fortalte os historier om aaens hemmelige dyb og dens skjulte væsner."

Referencer

Folketælling 1890 Svendborg, Sallinge, Hillerslev
Karen Aabye: En dame fra firserne fortæller, 7. I: Berlingske Tidende 17. maj 1959
Arkitekt Christian Brandstrups erindringer (nettet, lokaliseret april 2020)

Fakta

Otto Emil Paludan

Pallam

7. juli 1858-1929

Fuldmægtig

dansk