Menu

Fynboerne

1910-03-02

Afsender

Mads Rasmussen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Mads Rasmussen skriver til Johannes Larsen at han har modtaget tilbud på Taarnbystrandbilledet, moderens portræt, kontorbilledet med JLs far og to af de bedste akvareller samt 50 af de bedste døde fugle for i alt 10.000,- Beder Johannes Larsen indtræde i komiteen for Faaborg Museum.

Transskription

K O P I.
2 Marts 1910.

Herr Kunstmaler Johs. Larsen,
Rørdam pr Ejby St.

Deres Hustrus Brev af F.M. modtog jeg, i hvilket De tilbyder Museet i Faaborg:

Taarbystrandbilledet, Deres Moders Portræt, Kontorbilledet med Deres Fader, to af de beste Akvareller, samt 50 af de bedste af de døde Fugle for i alt 10.000 Kroner.

Vi afholdt saa i Dag Kommitemøde om Sagen, hvorefter jeg ringede Dem op i Telefonen. Da vi jo kun har 10,000 Kroner at raade over for Tiden foreslog jeg Dem, at vi benyttede os af Deres ovennävnte Tilbud paa Betingelse af, at vi selv udtager, og at Betalingen foregaar med 1/3 hvert Aar, altsaa Kr. 3333,33, første Rate strax. Herpaa gik De ind, men vi blev ogsaa eninge om, at hvis vi foreträkker at betale 3000 Kroner om Aaret, altsaa i alt 9000 Kroner, kunde vi ogsaa faa ovennävnte imod, at De saa havde Ret til at udtage enkelte Studier af de Ddøde Fugle. Og endelig, skulde vi, da vi jo nu faar en Del Akvareller, foreträkke dette, har vi Lov til at faa andet i STeder fr to af de bedste Akvareller, eller ogsaa ganske kvittere Dem imod at De kvitterer 500 Kt. Foreløbig fastslog vi det første alternativ med Forbehold af, at Kommiteen har Ret til at válge et af de andre. Endvidere aftalte vi, at De tager hele Samlingen med imorgen, for at Komiteen kan udtage deraf. Malerierne leveres selfølgelig indrammede, färdige til Ophängning.

Som jeg sagde i Telefonen tillader jeg mig at indmelde Dem i Kommiteen. Denne bestaar saa foruden Dem af De Herrer Peter Hansen, Fritz Syberg, Tom Petersen, Jens Birkholm, og Nic. Bå Lützhøft samt Undertegnede.

Vi faa saaledes foreløbig en hel Stue med Deres Billeder, og vi haabe at blive saa fyldig representerede, at ingen med Hensyn til Deres Kunst kommer ved Siden af os.

Med Højagtelse og Hilsen
sign. M. Rasmussen

Omtalte genstande

"Forår. Tårnbystranden" af Johannes Larsen, 1891 (kat.87, nr 109)
"Portræt af min Moder" af Johannes Larsen, 1886 (kat. 87, nr 101)
"Fra Købmandskontoret. Mørk vinterdag" af Johannes Larsen, 1895 (kat, 87, nr 113)

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet.

Rørdam

Faaborg Byhistoriske Arkiv, Mads Rasmussens Familiearkiv, Mappe 27