Menu

Fynboerne

1910-01-06

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Alhed Larsen skal holde fest fredag (8. januar) i København med sin mor m.fl. Hun rejser hjem lørdag, hvor hun og Johannes Larsen skal til middag i Snave. Ved festen i København skal Alhed have Karl Madsen til bords, og det bliver nok mere ærefuldt end sjovt.
Alhed har besøgt en masse mennesker.

Transskription

Kæreste Lavsi!
Jeg morer mig glimrende! De er saa søde. Marie har helt Ferie og er rask og frisk. De hentede mig alle paa Banen, Mor og Chr. ogsaa. De meddelte, at det var opsat til Fredag og var rasende over at jeg vilde rejse saa snart hjem. Jeg lovede at vente til Lørdag Morgen herfra 8 ½, det kan jo nok gaa selv om vi skal til Snave den Dag, men saa maa Du jo sørge for Vogn, jeg maa jo have en Timestid til Spisning og Omklædning. Det bliver alligevel Torsdag, men nu gør jeg ikke om paa Rejsen, de vilde saa rasende nødig have, jeg skulde rejse strax næste Form., saa vi knap kunde snakke om det. – Jeg var hos Franciska i Gaar, hos Mor til Middag, om Aftenen med Mor og Chr. hos Tuttes i Vanløse. Nu skal Marie og jeg til Byen og ende Ærinder til Gildet det bliver festligt, ser det ud til, jeg skal vist have Carl Madsen til Bords, hvad der vist bliver mere ærefuldt end sjov, jeg skal have Seligmann ved den anden Side, han har udbedt sig det. - - Pas Endelig paa de søde smaa, lov mig at de ikke gaar til Havnen, sig det til dem, og Taarbystranden, hvordan gaar det med Lysses Forkølelse. skriv til mig. 1000 Hilsner Din A
Haaber at faa dette med ½ 1 Toget Onsdag

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er kun dateret "Onsdag". Det er skrevet 6. januar 1910. Johannes Larsen skrev 6. januar til Alhed om, at de skal til middag hos "gammel Mand" i Snave om lørdagen, hvor hun skal være hjemme fra København. 6. januar var en onsdag. Alhed må have fået et brev afsendt om morgenen senere samme dag og have svaret da.

Johannes Larsen er i København og skal deltage i en fest. Johannes Larsen er i Kerteminde med drengene.
Snave: I Snave nord for Kerteminde boede "gammel Mand", Holm, som Larsen var venner med.

København
  • Snave, Kerteminde

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien