Menu

Fynboerne

1914-03-08

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Alhed sender brune (farver?). Hun vedlægger regnskab og spørger Johannes Larsen, om han kan undvære penge, for hun har næsten ikke flere.
Alhed Larsen har set på auktionssagerne - bl.a. to L.A. Ring-billeder.
Påfuglen er blevet fanget og sendt. Alhed og Christine Swane er begyndt at gå til fransk.

Transskription

Kæreste Larsi!
Tak for Dit [et ord overstreget og det næste indsat over linjen] lange Brev til Morgen, det er morsomt at høre fra Dig og dejligt at Du har det saa godt, Du faar nok noget godt ud af det derovre. Hermed en ny Forsending Brune, hvor er det morsomt, de Træsnit gør saadan Lykke. – Som Du ser af vedlagte Regnskab har jeg kun 100 Kr tilbage af de 1000, Agraren vilde meget gærne have nogle (vi skylder dem) jeg har lovet ham 40 i Morgen men tør jo ikke helt blotte mig. – Du har vel ikke nogen at undvære, jeg burde jo ogsaa gærne betale lidt Smaaregninger, men Du kan vel ikke have faaet store Sager af Overretten? Lehn Schiølers Akvarel? – Jeg har i Dag været nede med H. Mejer at se paa Auktionssagerne. Der er jo to Ring Billeder, men det er vel det grønne med Bakkerne? der gaar en Mand i Mellemgrunden. Det andet er med en Kirke. Jeg har faaet en Del i Kommission af H. Mejer. – Har Du [et par bogstaver overstreget] faaet de to Skjorter? Der laa kun det ene af de to Kataloger paa Dit Bord, jeg saa ogsaa i det grønne Skab. Jeg skal nok besørge det Du skriver om i Morgen. Paafuglen er fanget og bliver sendt i Morgen. Hvilket bedaarende Vejr vi har haft i Dag, det har Du forhaabentlig ogsaa. Christine og jeg er begyndt at læse fransk hos Fru Svendsen. – Vi har det godt alle og jeg sender 1000 Hilsner
Din A.

Fyns Creditforening 480 Kr
Calle 210 –
Anden 18 –
Løn Piger 28 –
Skat 28 – 43 –
Statstelefon 5 – 20 –
Dragt 20
Gas 4 – 50
Dahlerup 100
--------
893 Kr.

og en halv Snes Kr til diverse i Husholdningen

Oversættelse


Omtalte genstande

To L.A. Ring-billeder med motiv af en kirke og en jæger.

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er udateret. Det er skrevet 8. marts 1914. 7. marts 1914 skrev Johannes Larsen, at det er godt, det går fint med den nye and, som Alhed skrev om 6. marts. Johannes Larsen fortalte også 7. marts om to L.A. Ring-billeder, som er på auktion, og i dette brev skriver Alhed, at hun har set billederne.

Johannes Larsen var ved Filsø for at male i 75 dage i foråret 1914.
Auktionen blev holdt over nogle af Kertemindes borgmesters ejendele.

Henne Kirkeby

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien