Menu

Fynboerne

1917-1920, 3

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Alhed Larsen havde ikke troet, at Larsen allerede havde lagt det store billede an ved Filsø. Hendes tand kan repareres. Hun skal til Schiøler og Brønsted. Både Alged og Christine Swane har haft et mavetilfælde.
Aage Bertelsen mener, at Larsen skal kontakte Munch-Petersen om plads til store billeder (på Den Fri).
Andreas (Den Gamle) Larsen er blevet rask.

Transskription

Kæreste Lavsi!
Tak for Dit Brev, jeg skrev i Gaar til Fiilsø, jeg havde rigtignok ikke troet Du fik det saa hurtigt og at Du allerede har lagt det store Billede an. Heldigvis kan hun nok lave Tanden, jeg kommer hjem Lørdag med 6 Bilen saa kommer jeg vel til at rejse med Thøgers, jeg har endnu ikke set et Menneske, da jeg er derude hele Dagen, jeg skal hilse mange Gange fra dem; i Morgen naar jeg maaske et lille Løb hos Schiølers og saa til Brønsted om Aftenen. Desværre har jeg ikke været rigtig rask et Mavetilfælde, jeg bilder mig ind Chr og jeg fik noget Mad i Banegaardsrestaurationen den Aften jeg kom, som der har været lidt Gift i – Grøntsager – Chr var ogsaa daarlig om Natten naa det skrev jeg nu i Gaar til Fiilsø, de sender vel Brevet efter. Jeg traf Bertelsen i Gaar i Toget, han mente jeg skulde spørge Munch Petersen om der var Plads til de store Billeder, jeg ringede til ham i Form. herindefra, han vilde ringe Dig op. – Det er dejligt Gamle er feberfri, saa staar han maaske op Lørdag. Hils ham 1000 Gange ligesaa Dig selv. Din A

Og de andre
Torsdag

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er kun dateret "Torsdag". Det er en fortsættelse af to andre breve (1916-1920, 1 og 2), så dateringen er baseret på oplysninger fra flere skrivelser: Larsen lærte først Lehn Schiøler at kende i 1916.

Det er uvist, hvilket stort billede Johannes Larsen har lagt an ved Filsø. Der findes flere.

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til DKB af Larsen-familien.