Menu

Fynboerne

1920-06-03

Afsender

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Svanerne har anbragt en kartoffel i reden. Den ene gråand har syv ællinger. Johannes Larsen er ikke kommet hjem, for han fandt et lærred mere at male på.
Alhed Larsen slår græs. Hun har malet to små pasteller.

Transskription

Kære, søde Drenge!
Tak for jeres Breve. Det er dejligt den skriftlige er godt overstaaet. I spørger om flere Ting: Svanerne er galere end nogensinde og meget flittig ved Reden, hvori de foreløbig har anbragt en Kartoffel! Jeg synes det er lovende, det er nok en af dem de unge Stære stak med. Den anden Graaand er ikke mødt endnu, den første gaar med 7, en druknede i den ene Balje. Krikanden kom igen og ligger ikke. Jeres Far er stadig ikke kommen hjem, han opdagede at han havde Lærred deroppe til et Billede han ellers vilde have malet naar han kom hjem, Vejret har drillet ham men nu kommer han i Morgen eller Overmorgen. Haven naar næsten at blive snavset igen. Jeg er begyndt at slaa Plænen, dels for at lette Anders og dels fordi jeg tænker mig det er en god Motion, men det er svært til at begynde med. – Jeg har malet to smaa Pasteller, den fra i Dag er knap færdig, det er de svære blaa Kaktus for 5te Gang, jeg kan ikke blive fra den Blomst. Jeg har sat den Du sendte i Vand lille Gamle, [resten af brevet er skrevet øverst på papiret, på tværs] jeg haaber den kan holde sig til Din Far kommer hjem. Du skal nok faa en Pibe og tag de 10 Kr. Dette er i stor Hast for Toget. 1000 Hilsner fra jeres Mor

Torsdag d. 3de Juni

Omtalte genstande

Alhed Larsen har malet to pasteller. Den ene forestiller en blå kaktus, og det er femte gang, hun kæmper med dette motiv.

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet mangler årstalsangivelse. Det er fra 1920. Alhed Larsen skriver, at Johannes ikke er kommet hjem, da han opdagede, at han havde et lærred deroppe til et billede. 31. maj 1920 skrev Johannes Larsen til Alhed fra Kirkeby: "Jeg malede et Billede i Gaar Eftermiddags paa et af de Lærreder der stod her. Jeg har fundet 2 mindre Blendrammer (...)"

Johannes Larsen er ved Filsø for at male. Johan og Andreas Larsen er på kostskole i Birkerød.

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv

Nej