Menu

Fynboerne

1924-02-25

Modtager

Louise Brønsted

Dokumentindhold

Familien fejrede Johan Larsens fødselsdag med at drikke chokolade. Andreas Larsen og Alhed Marie Brønsted har en festlig dag hos Peter Klokker med musik og god mad. Klokker har besøg af en farende snedkersvend. Der er travlhed med rengøringen forud for Alhed Larsens hjemkomst - da hun ikke kommer alligevel, indstilles arbejdet.
Der er besøg af Johannes Larsens bror Adolf Larsen og hans familie, og mens AMB er træt af deres uvorne søn, er datteren kaldet Bibbe sød og rar og kommer der jævnligt - også alene.

Transskription

[25-2-24]

Kære Muk!
Tak for jeres Breve! Vi fejrede Fødselsdagen med at drikke Ckokolade om Eftermiddagen. Agraren deltog. Han kommer i Reglen til Frokostkaffe og Eftermiddagsthe.
I Onsdags var Puf og jeg nede hos Klokkers og spiste Edderfugle og havde det sjov. Klokker spillede paa Harmonika og Mandolin. Senere paa Aftenen spillede vi ”Hjerterfri”. Der var en lille Sneker, som hjælper Klokker med at lave et Spisestuemøblement. Han ejede ikke andet end et Sæt Tøj og et Par gode Støvler, og saa vandrer han om fra By til By. Han lignede en ”Vambutte” Var det ikke saadan Dværgene hed i Prins Wilhelms Bog ?
Da vi gik hjem Kl. 1 var det fuldstændig Lyst og vi kunde ikke dy os for at gaa en lille Tur. Vi ventede jo Tante Be hjem i Dag og har skrevet og skuffet til hende; men Tante Marie er jo blevet syg – det er kedeligt. Jeg begyndte Dagen med at gøre rent i Soveværelset og skure Gulvet. Puf fyrede i alle Kakkelovnene – sød og hjælpsom, som han altid er. Derpaa fejede han i Vaskestedet og i Tante Be’s lille Stue og tørrede Støv af og rystede Tæpper. Saa skurede jeg i Tante Be’s lille Stue, i Badeværelse, paa Loftet og i Lysses Værelse. Da saa Telegrammet kom indstillede vi vores Virksomhed.
Vi er blevet forfaldne til at spille Bezique om Aftenen og siddende i Værkstedet og hygger os med Chokolade, Figner, The med Kage og syv Slags Cigaretter. Forleden havde jeg lavet nogle smaa Maisenabuddinger med Chokolademouse og Peder-Hund fik Rugbrød med Spegepølse.
Lysse var hjemme i Gaar og Familien Agraren (undtagen Tante Junge) var her ovre hele Eftermiddagen. Tinge er meget uopdragen og ubeskeden. Det er kedeligt.
Men Bibbe er til gengæld umaadelig sød. Hun kommer herom næsten hver Eftermiddag og øver sig og er her jævnlig til Aften.
Nu er der ikke mere at fortælle Kan du ikke en Søndag sætte Peder til at skrive.
Hilsen fra Lomme.
P.S. Lad Bes hilse Schroeder paa Lørdag hvis hun da ser ham. L.

Hvem var det der vilde have Bes med til Paris? (Su.)

Fakta

PDF
Brev

Da

En anden person end Alhed Marie Brønsted har skrevet dato på brevet.

Bezique er et fransk kortspil.

Kerteminde
  • Møllebakken 14, 5300 Kerteminde, Danmark

Kopier findes på Johannes Larsen Museet.

Nej.

Kopier af brevene givet til Johannes Larsen Museet.