Menu

Fynboerne

1925-08-06

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen er i Grønland, hvor han sammen med Lehn Schiøler og dennes fugleekspedition sejler op langs kysten. Han har travlt med at male fugle.

Transskription

Holsteinsborg 6 Aug 1925.

Kæreste Alhed!
Der er en svag Mulighed for at dette kan komme af Sted med et fragt Skib, naar det gaar med Landfogedens Baad til Godthaab. Han ligger her paa Siden af os og skal snart af Sted. Det er har været en dejlig Tur hele Tiden. Siden jeg skrev har vi sejlet op langs Kysten og været paa mange Steder. En henrivende Tur ind i Bunden af Strømfjord. Hvor vi havde Doktor Holbæk fra Sukkertoppen og Magister Hagerup (Botaniker) med i Aftes kom vi hjem fra en dejlig Tur i Amerdlok Fjorden og naar vi er færdige her gaar det videre N paa. Vi har 3 levende Vandrefalkeunger med derinde fra som jeg skal have malet i Dag og en skudt gl Hun og nogle Havlitællinger som ogsaa skal males saa der er nok at gøre. Myggene er temmelig forfærdelige. Vi har det godt alle sammen. Jeg er paa den fjerde Lommebog men da dette er en sidste Lejlighed vil jeg ikke risikere at sende dem. Tusind Hilsner. Hils alle.
Din
JL.

Jeg skal hilse fra de andre.
Jeg har 6-7 Bøttepapirsbilleder og et halvt Hundrede Blokbogsblade

Omtalte genstande

Johannes Larsen maler vandrefalkeunger og havlitter.

Fakta

PDF
Brev

dansk

Datoen fremgår af brevet.

Johannes Larsen besøgte Grønland i juni til september 1925 sammen med bl.a. ornitolog og vekselerer Lehn Schiøler for at lave illustrationer til dennes omfattende bogværk om Danmarks og Grønlands fugle. De første tre bind blev udgivet i 1920'erne, mens de syv planlagte bind aldrig blev realiseret, idet Schiøler gik konkurs i forbindelse med Landmandsbankens krak i 1922. Ekspeditionen havde ca. 500 skindlagte fugle med hjem plus skeletter og æg samt naturligvis tegninger, akvareller mm.

Holsteinsborg
  • Holsteinsborg
  • Godthaab
  • Strømfjord
  • Amerdlok

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien