Menu

Fynboerne

Januar 1925

Afsender

Albert Repholtz

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Repholtz spørger, om Larsen kan lave et stort træsnit efter et af sine malerier. Han vil gerne aftage 670 tryk.

Transskription

[Den eller de første sider af brevet må mangle]
Medlemmer for at erhverve den til Selskabet.
De kunde vel ikke tænke dem en Gang at gøre et stort og repræsentativt Træsnit efter et af Deres bedste Malerier, F.eks. Sangsvanerne fra Filsø (udstillet i ”Grønningens” første Aar) eller et af Deres Malerier i Kunstmuseet. Vi vilde godt kunde betale en rund Sum for et saadant Blad da vi har Lov til undtagelsesvis at give et kostbart grafisk Arbejde til begge vore Kredse samtidigt; saa kan der jo ogsaa gives mere for det. Der kunde for Eksempel tages i alt 700 Expl, hvoraf De kunde faa de 30. Der maatte jo kunde tages Fotografier af Billederne (og forstørres), hvorefter De kunde arbejde.
Med venlig Hilsen
Deres hengivne
Alb. Repsholz

Omtalte genstande

Johannes Larsen: Svanerne letter, 1914

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er udateret, og den/de første side(r) mangler. Albert Repholtz stiftede Selskabet for Grafisk Kunst 1920, og han døde i 1928. 2. februar 1925 skrev Repholtz til Johannes Larsen om prisen på et stort og repræsentativt træsnit. Det må være fordi, Johannes Larsen har svaret på dette brev, at Repholtz skriver således.

Den eller de første sider af brevet mangler.
Albert Repholtz oprettede Selskabet for Grafisk Kunst i 1920. Det må være selskabets medlemmer, han skriver om.
Grønningen blev stiftet 1915. Af kataloget fra dette års udstilling fremgår det, at Johannes Larsens maleri Svanerne letter fra 1914 blev vist på udstillingen.

Det Kongelige Bibliotek

Nej

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien