Menu

Fynboerne

1929-10-06

Dokumentindhold

Fritz Syberg kan se på Johannes V. Jensens tekst i Politiken, at han stadig kan vække debat. Syberg synes dog, at Jensen bør inddrage landet i sin hundekampagne, for han er selv bange for hundene, når han kommer cyklende med sit malergrej, og han er blevet væltet af en schæfer.

Transskription

Pilegaarden 6-10-29

Kære Venner.
Bjærget har barslet og født en Mus, som jeg herved sender Jer. Af Din Virksomhed i Politiken ser jeg at der er Liv i Dig og at Du vedblivende forstaar at sætte Liv i Dine Medmennesker. Ogsaa her er Du blevet stærkt debatteret. Jeg personlig, synes Du godt kunde drage Landet med ind i Din Hundekampagne. Jeg nærer en dødelig Skræk for Køtere naar jeg cykler ud belæsset med Malersager, især siden [”siden” overstreget, ”efter at” indsat over linjen] efter at jeg for et Par Aar siden blev fastholdt af en stor Schæferhund saa jeg væltede med hele Oppakningen i Pløren. Hvert Hus og Gaard har sin mer eller mindre umulige ”Rasehund”, enten vanskabt af Fedt eller store Sluskerter af et hyæneagtigt Udseende. I øvrigt har jeg det ug, er i den bedste Overensstemmelse med Vejret og dets Luner. Mange Hilsener til Jer fra Eders hengivne Marie og Fritz Syberg.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen optræder på brevet

Johannes V. Jensens dobbeltartikel, "Den unødige støj i byerne", blev trykt i Politiken 22. og 23. sept. 1929 og optrykt i Retninger i Tiden, 1930.

Pilegården Kerteminde

Det Kongelige Bibliotek, Johannes V. Jensens Arkiv