Menu

Fynboerne

1929-07-26

Afsender

Fritz Syberg

Dokumentindhold

Fritz Syberg har huset fuldt af børn og gæster nogle dage, og andre dage er han og Marie alene. Franz/Trylle samt Thomas Jensen er lige nu i Tyskland til noget musikhistorisk træf. Syberg har tænkt at holde fast i at besøge Jensen fx. fra 31. juli og male på portræt(ter) af dem. Lige nu er blandt andre Johanne/Besse og hendes søn på Pilegården.

Transskription

Pilegaarden 26-7-29.

Kære Johannes V. og Else.
Vi har jo havt en dejlig Sommer siden vi saas sidst, jeg haaber den har bekommet Jer vel. I øvrigt er det en urolig Feri[e]tid i Aar, [i] hvert Fald herovre. Børnene kommer og gaar, snart er vi Huset fuldt, snart er Marie og jeg alene. I Øjeblikket er Trylle og Besses Mand Thomas Jensen i Baden-Baden for at overvære en Uges Musikhistorie af en eller anden, eller rettere af flere forskællige Arter, og jeg venter dem ikke tilbage før først i August. Derimod venter vi et større Besøg sidst i Juli. Men hvordan det nu falder ud, har jeg tænkt at fastholde min Plan om at tage op til Jer om [”om” overstreget] f. Eks. den 31 Juli og tage et Livtag med Billederne indtil I rejser til Kbhvn, hvis det da ellers passer Jer?
I Øjeblikket er her ikke andre end Rille, Besse, hendes Dreng, Rabbe og Fru Marstrand Men de har alle et velsignet Humør og fylder Landskabet med Latter og højrøstet Tale, men tror virkelig at vor Klode er et godt Sted. Hils! – Marie beder hilse.
Eders hengivne Fritz Syberg.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen optræder på brevet

Fritz Syberg havde på dette tidspunkt i flere år haft planer om at male Else og Johannes V. Jensen i deres feriebolig i Tibirke.

Pilegården Kerteminde

Det Kongelige Bibliotek, Johannes V. Jensens Arkiv