Menu

Fynboerne

1947-09-08

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Johan Larsen

Dokumentindhold

Det regner. Larsens fugle har unger. Han har sendt tegninger til Hans Hvass' bog, og han har lavet en plakat til H.C. Andersens Hus, så nu skal han have fat på sit søbillede igen.
Else og Andreas/Puf er kommet hjem fra England og Skotland , hvor Puf er blevet vist rundt på bryggerier. De skulle have været væk i tre uger, men det blev til to måneder. Det lykkedes Elses far at skaffe flybilletter.

Transskription

Kjerteminde 8 Septbr 1947.

Kære Lysse!
Tak for Dit Brev i Dag. Vejret begyndte i Morges som sædvanligt med Stille og diset Sol, men nu plasker Regnen paa Ruderne det er vist ca 6 Uger siden det har regnet. Vi har Besøg af Marie og Uglen og Lasse og Ursula. Jeg har nu 4 Dompapunger der kan spise selv, de fløj af Reden for ca 14 Dage siden og Dværgvagtlerne fik 6 Kyllinger d. 1/9. i Dag har jeg set 5, saa mange er der altsaa. Jeg har lige sendt 7 Tegninger af sjældne Fugle til Hans Hvass saa nu mangler jeg kun 11-12 til. Jeg har lavet en Plakat til H.C. Andersens Hus som skal bruges i England og Amerika. Museumsdirektøren og kgl. Bygningsinspektør Lehn Petersen var her i Fredags og hentede den og lod til at være glade ved den. Jeg har nu faaet ryddet op i Værkstedet og skal til at tage fat paa det store Søbillede igen forhaabentlig sidste Runde. Jeg har svømmet omkring paa Stedet hver i de sidste 4-5 Uger saa jeg bilder mig ind at jeg ved en hel Del mere om hvordan Billedet skal se ud end jeg vidste i Forvejen. Du har vel hørt at Puf og Else endelig er kommen hjem fra England og Skotland. Puf blev vist om paa det store Guinness Bryggeri i London og senere paa Bass Bryggerierne i Burton, sidstnævnte Sted blev han trakteret med en Barley Wine brygget i 1868 og aftappet i 1870. Desuden overværede han en 2 Dages Brygning paa et Bryggeri i Dundee. De havde jo regnet med at være borte i 3 Uger, men det blev til 2 Maaneder, og dersom Elses Far ikke tilfældig havde faaet fat i et Par ubenyttede Billetter til 10 Aug kunde de ikke være kommet hjem før d. 19/8 med Flyvemaskine. Nu holdt det op at regne, men der kommer vel mer for Barometret der har staaet stille i 5-6 Uger er raslet ned i Dag. Mange Hilsner til Jer allesammen
fra Din Far og fra Else og Puf.

Omtalte genstande

Johannes Larsen har tegnet illustrationer til Hans Hvass' seneste fuglebog og en plakat til H.C. Andersens Hus. Han arbejder igen på "det store Søbillede".

Fakta

Brev

Da

Datoen er skrevet øverst s. 1

Museumsdirektøren var formodentlig direktør for H.C. Andersens Hus.
Det vides ikke, hvad "det store Søbillede" er for et.
Andreas og Else Larsen var i England for at studere bryggerier, for Andreas Larsen havde selv fået opført et på Møllebakken.
Bass Bryggeri blev grundlagt i 1777 af William Bass i Burton-upon-Trent , Staffordshire , England. I 1877 var Bass blevet det største bryggeri i verden med en årlig produktion på en million tønder. Dets pale ale blev eksporteret til hele det britiske imperium , og virksomhedens ikoniske røde trekant blev Storbritanniens første registrerede varemærke (Wikipedia marts 2022).
Barley Wine stammer fra Napoleonstiden, hvor englænderne måtte finde et alternativ til fransk vin, som de af patriotiske grunde ikke kunne drikke og derfor bryggede en øl med navnet Barley Wine (Internettet marts 2022).

Kerteminde

Bynavnet er skrevet øverst s. 1

Brevet er i privateje

Nej

Brevet er i privateje