Menu

Fynboerne

1921-08-27

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen laver tegninger på Strynø, hvor han bor hos en kone, hvis mand er ude at sejle.
Han returnerer til Ærø og ser nu frem til at komme hjem til Kerteminde.
Det er dejligt, at det går godt med sælen. Larsen og co har besøgt Tom-Petersen.

Transskription

[Fortrykt:]
Søby Hotel
Telef. Nr. 6 SØBY, den 19
[Alt undtagen "19" er overstreget]

[Håndskrevet:]
Strynø 27 Aug 21

Kæreste Alhed!
Tak for Brevet som jeg fik ligefør vi i Forgaars cyklede fra Ærøskjøbing til Marstal. Fra Marstal tog vi med Damper herover. Vi havde faaet at vide at vi kunde bo paa et Afholdshotel her, men det viste sig at være nedlagt, og det saa ud til at vi maatte leje en Motorbaad til Rudkjøbing for at overnatte. Vi fik dog indlogeret os hos en Kone hvis Mand sejlede som Hovmester, og har det helt godt, med god Mad men for korte Senge. Jeg fik tegnet 3 Tegninger i Gaar, men i Dag er Vejret ikke til at arbejde ude i. Friis sidder og tegner Sønnen her i Huset og i Eftermiddag tager vi tilbage til Marstal, vi har dog stadig vore Værelser i Ærøskjøbing, og hvis Vejret er nogenlunde til den Tid cykler vi maaske dertil i Aften der er kun en 5 Fjerdingsvej mellem de 2 Byer. Jeg har ikke faaet lavet særligt meget siden jeg kom herover da vi har beskæftiget os med den Del af Øen nord for Byerne, hvor Afstandene er saa store at der er gaaet uforholdsmæssig lang Tid til Cykling. Det glædede mig at høre at det gaar godt med Sælhunden, det er en god Ide at fodre den i en Balje. Vi var hos Toms i Mandags eller Tirsdags Aften, jeg skal hilse fra dem. Mange kærlige Hilsner. Jeg glæder mig til at komme hjem, nu er der jo ikke mange Dage til. Hils Puf og Lysse. Det er morsomt at høre at det gaar Dig saa godt med dit Maleri.
Din JL.

Omtalte genstande

Tuschtegningerne er gengivet i De Danskes Øer bd. 1 side 365, 372 og 378

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen fremgår af brevet

Achton Friis og Johannes Larsen m.fl. sejlede med skibet Rylen rundt til mange øer som forberedelse til bogværket De Danskes Øer.
For korte senge: Johannes Larsen var en høj mand.
Haven på Møllebakken blev udvidet flere gange og forsynet med mange damme. Johannes Larsen havde mange forskellige dyr såsom ænder, gæs, svaner, oddere og omkring 1920 også en sæl. På side 183 i Erland Porsmoses bog Johannes Larsen ses et foto af denne sæl.
Kilde: Porsmose, Erland: Johannes Larsen. Menneske, kunstner og naturoplever. Gyldendal, 1999.

  • Strynø
  • Marstal
  • Ærøskøbing
  • Rudkøbing

Det Kongelige Bibliotek

Brevet er indleveret på Det kongelige Bibliotek af Larsen-familien.