Menu

Fynboerne

inden juni 1917

Afsender

Elisa Hansen

Modtager

Peter Hansen

Dokumentindhold

Elise beretter om familiens aktiviteter, blandt andet teaterbesøg og besøg på Charlottenborg. Grønningen har hun ikke været i endnu. Der sælges ikke noget; det gør der derimod på Charlottenborg og til høje priser.

Transskription

Søndag

Kære Per
Tak for Brevet og for Ænderne. Det er godt skudt af dig. Nu skal vi delikatere os paa min Fødselsdag, thi jeg tror nok, at naar alle Chokolade-damerne er gaaet, saa er jeg mæt, og saa skal vi have lidt godt bag efter. Luise rejste i Gaar Aftes efter at have fartet om fra Morgen til lidt over Midnat, hun er stærk som en Bersærk. Vi spiste middag hos Sophus om Søndagen. I Onsdags var vi med hende i Teatret og saa en Søndag paa Amager, ret en fredelig Idyl, herefter Napoli, som jeg nu kan optræde i lige saa godt som Richardt Jensen især da han ikke er nær saa god som Hans Beck. Gitten morede sig fortræffeligt. Aftensbordet ventede os bagefter paa Dagmar, saa det var jo en rigtig hyggelig Aften.
Jeg var med Toms paa Charlottenlund i Torsdags, det var saa fredeligt, der var næsten ingen Mennesker; i Gaar var der derimod fin Fernisering, som Luise gennem Tom havde faaet Billet til. Fru Johansen fik mig ind paa Charlottenborg, hvor Kylle og jeg havde det rigtig fornøjeligt, Viggo var saa elskværdig, skønt han beskyldte os for at have beholdt hans Bog af Steinthal, som jeg godt husker, vi laante engang i Pompei, men da jeg kan garantere for, at den ikke findes mellem vore Bøger, saa paastod jeg paa det bestemteste, at han havde faaet den igen.
Retsformand Kock var der ogsaa, han ligner rigtig Familien fornem, og elskværdig, smuk er han ogsaa. Jeg har saamænd ikke endnu været i Grønningen. Sidste Lørdag, da der var Fernisering havde jeg travlt med Gitte Balstads; hun saa yndig ud og morede sig straalende. Naturligvis kom Bilen ikke efter hende; Kan du huske, du bestilte den om Morgenen, da du rejste, Sis stak paa Cykle efter en, men det varede en halv Time før vi fik nogen. Marie og Baronen var glade for din Freske med Hans Madsen; jeg var sammen med dem hos Joh V's sidste Mandag.
Der sælges ikke noget i Grønningen, derimod kolossalt paa Charlottenborg og sikke Priser, Wilhjelm og alle disse her kan faa. Jeg tror ikke, Tom har solgt, desværre! Jeg sendte Z Blomster fra os begge i Gaar. Jeg traf ham og Neiendam i Teateret forleden, han trykkede min Haand, idet han rullede forbi og sagde: Aah; det var dejligt", det var vist en Søndag paa Amager, han mente Bimse skal til Aalborg i Paasken, jeg tænker, at Gitten og jeg tager over til Faaborg, det bliver Onsdag 14 Dage. Ja, nu ved du saadan nogenledes, hvordan Ugen er gaaet. Davidsen ringer jævnligt. Den ene Dag fortalte han, at Billedet var blevet rigtig godt ordnet af Kleis. Dagen efter fik han skrupler over om det ikke var Cassein, men jeg forsikrede ham, at det var vaskeægte Oljefarve. Kan du sende den Skrivelse undertegnet tilbage til Spange; jeg synes vi skulde tage de 50 Flasker. Sophus skaffet os Sherry direkte Import.
Mange kærlige hilsner fra os alle
Din Elise

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er fra omkring 1916-1917, da Elise nævner Kristian Zahrtmann må det være inden hans død i juni 1917.

Faaborg Museum, Peter Hansens arkiv

Nej