Menu

Fynboerne

1903-03-19

Afsender

Fritz Syberg

Modtager

Anna Syberg

Dokumentindhold

Fritz har svært ved at koncentrere sig om arbejdet, blandt andet fordi han bor så provisorisk. Han synes, det Peter Hansen har malet i løbet af sommeren er kedeligt - og det er Birkholms billeder også. Han forstår ikke, hvordan de kan være tilfredse og går selv og raser over, at arbejdet ikke vil lykkes.

Transskription

[Anført med blyant:] 19-3-1903

Kære Høns!

Det er dog et nedrigt Vejr. Det meste jeg hidtil har fået ud af mit Arbejde er en ubehagelig Forkølelse. Jeg har begyndt på et Billede, men det ser så råt ud hvad jeg har lavet. Der er dejligt i Svanninge Bakker men jeg synes ikke jeg kan samle mig rigtig om noget bestemt Motiv. Der er for mange og jeg kan ikke få Fornemmelsen af at have Tiden for mig fordi jeg bor så provisorisk.

Peters er ved at rejse. Han har stået og pakket sine Billeder ind. Det er dog en dejlig Aquarel den fra Lerbjerget, helt oven ud god. Det han har malet i Sommer synes jeg derimod er noget kedelig Stads. Bedst synes jeg om de to af Lisbeth men de er alligevel gjort på sådan en kedelig Måde - ingenting er der gjort ved dem - de er "tæsket" op" som Tom kalder det. Birkholms Billeder er også kedelige, når man undtager et Par Småskitser han selv regner for ubetydelige. Folk bliver gamle og sløje.Det er meget forståelig at de gør det men hvordan de kan være tilfredse med det begriber jeg ikke.

Jeg går selv og raser over at Arbejdet ikke vil lykkes for mig som det skal. Jeg synes for Øjeblikket at det hele er forbandet. Jeg har aldrig følt mig så ensom og jeg ved ikke hvordan det er kommen.

Tak for Urhønen - vi spiste den til Middag i Går. Jeg synes det var en Skam at Du slet ikke fik den at smage. Kys Ungerne og haet godt

Din Fritz

Omtalte genstande

Peter Hansen, akvarel med motiv fra Lerbjerget, ca. 1903, ikke nærmere identificeret
Peter Hansen, to malerier af Elisabeth Neckelmann, ca. 1903, ikke nærmere identificeret

Fakta

PDF
Brev

Brevet er udateret men dateringen 19-3-1905 er anført med blyant, muligvis fra oplysninger på en ikke bevaret kuvert.

Faaborg Museum, Fritz og Anna Sybergs arkiv, breve fra Fritz til Anna 1893-1904