Menu

Fynboerne

1904-10-07

Afsender

Fritz Syberg

Modtager

Anna Syberg

Dokumentindhold

Fritz Syberg er i Jylland - han er færdig med at male i Krypten. Seneste søndag morgen skal han til Hald. Han har gjort omtrent tre tegninger færdige.

Transskription

Kære Høns! Nu er jeg færdig i Krypten, hvor der forresten er fælt klamt at sidde; derimod er jeg ikke helt færdig med to Tegninger fra Gaden, og bliver vist heller ikke helt færdig endnu i Morgen. Jeg har arbejdet så forceret så jeg er helt skidt tilpas men det går vel over igen.
Senest Søndag Morgen går Turen til Hald. (Fredag Kære Høns I Dag skinner Solen. Jeg har været henne og besøge Blichers Monument, han ligner (lidt) Joh. Ewald derpå. Endvidere har jeg gjort omtrent tre Tegninger færdig bl.a. ”Snapstinget” (se Blicher Fjorten Dage i Jylland). På Søndag tager jeg til Hald men da jeg nok kan indse at jeg må have mindst tre eller 4 Dage til den Egn, kommer jeg næppe til Herning før Torsdag. Måske går jeg et Svip om på Hald Sø’s vestre Side til Bækkelund Kro der skal efter Sigende Larsen Stevns bo. Det ved jeg nu ikke, hvad jeg gør, iøvrigt har jeg ikke set et kendt Ansigt og føler mig for den Sags Skyld lige alene som da jeg boede i München. Jeg har fundet Terrænet ud hvor Blichers ”Fjorten Dage i Jylland” foregår, alt sammen, undtagen Klintekirken” hvor på Lag den eller Sagnet om den skal søges er jeg fuldstændig i Vildrede med endnu. Kys Ungerne. Din Fritz

Fakta

Brev

Dateringen er foretaget ud fra poststemplet. På brevet er anført med blyant "usikker dato", hvilket tyder på, man har haft svært ved at tyde poststemplet.

Viborg

Poststemplet: Viborg 7.10.04
Poststemplet: Kjerteminde 8.10.04

Kerteminde

Fru Anna Syberg
Kjerteminde

Faaborg Museum, Fritz og Anna Sybergs arkiv, breve fra Fritz til Anna i tiden 27/7 1893 til 16/10 1904.