Menu

Fynboerne

1904-8

Afsender

Fritz Syberg

Modtager

Anna Syberg

Dokumentindhold

Fritz Syberg beder Anna om at sende ham målene på skakbilledet igen. Han glæder sig til at se familien igen og håber på godt vejr, så han kan blive færdig med det sidste billede inden udstillingen.

Transskription

[Anført med blyant:] 1903-5 Svanninge

Kære Høns!
Jeg kommer til at besvære Dig med at sende mig Målet på Skakbilledet igen, for jeg har forloret det Du sendte mig oppe hos Snedkeren.
Nisted er Dødskandidat Rosenberg har sagt til hende hvad hun kan vente sig. Men det har forresten beroliget hende at få sin Dødsdom. Det er dog rart at Pinden kan tåle Mælken, jeg glæder mig til at se ham og Jer allesammen igen. Blot vi må få godt Vejr stadigvæk så jeg kan blive færdig med det sidste Billede inden Udstillingen. Jeg kan hilse Dig fra Cement Jørgensen han spurgte til Rhinskvinsglassene - Hm ! ! Jeg søgte at redde Situationen for Dig, ved at stikke den Plade ud, at du havde lavet et Billede til ham men det var naturligvis ikke blevet sendt fordi Du var et Smøl [overstreget: med] til at besørge den Slags Forpligtelser - ligesom jeg selv - føjede jeg til. Nu ved Du altså hvad Du har at rette Dig efter. Ved Du ikke bede Lisbeth om at skrive Elises Adresse på dette Brev det er fra Frk Nisted.

Hun Elise har ikke skrevet anden Adrs end Civita d'Antino og N er ikke sikker på at det er nok. Der var noget mere synes jeg, jeg vilde skrive om men nu kan jeg ikke huske det. Kys Ungerne de små Agne, og ha'et godt.

Mange Hilsner Din Fritz

Send mig Målet så hurtig Du kan.

Omtalte genstande

Fritz omtaler "Skakbilledet", som man må formode er et af hans egne værker, men det er ikke nærmere identificeret.

Fakta

Brev

Brevet er udateret, dateringen er anslået. Fritz nævner "pinden", et kælenavn for sønnen Lars, som er født 1904. Desuden ligger brevet i forlængelse af øvrige breve fra sommeren 1904, da Fritz var hjemmefra.

"Pinden" er Fritz og Annas søn Lars.
Det er ikke klart, hvem frk. Nisted er.

Faaborg Museum, Fritz og Anna Sybergs arkiv, breve fra Fritz til Anna 1893-1904