Menu

Fynboerne

1917-03-14

Afsender

Elisa Hansen

Modtager

Peter Hansen

Dokumentindhold

Familien glæder sig til at se Peter Hansen i København og Elise håber, at han vil blive lidt længere, end han plejer. Hun nævner, at Fritz Syberg nok ikke vil udstille i Grønningen og funderer over, at fynboerne står i et mærkeligt forhold til den institution. Beretter en del andre ting om familiens aktiviteter.

Transskription

Kære Per!
Vi glæder os alle sammen til atter at se dig paa en af dine Lyntournéer her i København, og dersom du lod falde Ro paa dig lidt længere end sædvanligt, var det jo endnu bedre. Du skulde indrette dig saaledes, at du blev her til Tante Sines Fødselsdag d 22de; og paa Mandag skal vi til Toms; Tante Mis er ogsaa bøden, saa du faar nok flere af dine Bekendtere at se, og kan have det meget rart. Det var da ogsaa et udsøgt kedeligt Selskab, du havde samlet i dit Atelier; her har vi dog lidt større Udvalg-Gudskelov! Jeg tror ikke, Baronen vil udstille i Grønningen, og jeg ringede til Marie for at spørge hende, og hun troede det heller ikke.
I staar i et gaadefuldt Forhold til den Institution, thi I er ikke medlemmer - faar ikke adgang til Generalf. o.s.v. er heller ikke Gæster, da I kun faar tilsendt en alm. Anmeldelsesblanket, faar lov til at bidrage og jeres Billeder tager sig ikke godt ud derude, det er jo det værste. Dersom Marie hører fra Baronen, at han vil udstille, skal jeg straks skrive til dig. I Aftes spillede Bimse og jeg Bridge hos Tanterne, og de var meget livlige, Tante Mine er svært med paa den - hun siger bare "Pip" nar hun vil melde "Pique", men hva' bryder vi os om det. Tante Sine vil gærne spise til Middag paa Skydebanen paa sin Fødselsdag saa det maa vi jo se at faa arrangeret.
I Morgen har vi jo Fødselsdag, og det er svært at lave noget med den Gas, og nu kan vi hverken faa Tørv el. Kul. saa Komfuret er vi færdig med at benytte.
Her sender jeg dig "Krak" vil du tilføje noget, eller sende ham det tilbage, som det er? Tænk dig, at nu ligge Skadhauge igen på Diakonissestiftelsen. Dagen efter at han var kommen til Espergærde, fik han Lungebetændelse, og maatte i Bil tilbage her til, det er saamænd drøjt baade for ham selv og Konen. Han ligger paa Børneafdelingen, der var ikke Plads andre Steder. Her ligger en hel Del Papirer fra Mutual Life, som vi maa studere naar du kommer, Tiden for Forsikringen er vist udløben, men hvad de saa vil have os til, kan jeg ikke finde ud af.
Det var godt at du fik Marmeladen uden Glasskaar.
Nu har jeg ikke tid til mere Sludder. Mange kærlige Hilsner
Din
Elisa

Kbh d 14/3 17.

To gæve Stemmeretskvinder Kylle og jeg vandrede i Gaar afsted for at gøre vor Borgerpligt, men ingen af os var paa Listen - Kylle havde betalt sin Skat 2 Timer for sent , og vi boede for 2 Aar siden i Holte, og findes maaske paa Søllerøds Liste - der mistede de Radikale 2 fortræffelige Stemmer.

Fakta

PDF
Brev

Datoen fremgår af brevet.

Faaborg Museum, Peter Hansens arkiv