Menu

Fynboerne

1925-02-02

Afsender

Albert Repholtz

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Selskabet for Grafisk Kunst vil kunne betale 5-6000 for et stort grafisk blad af svanerne ved Filsø. Selskabet har før købt tryk af Ederfugle ved Stranden, og de vil nu give den dobbelte pris for 370 tryk. Høst & Søn sælger desuden også tryk.

Transskription

[Fortrykt:]
SELSKABET
FOR GRAFISK KUNST

[Selskabets logo]

MEDDELELSE
FRA
FORMANDEN

D. 19

[Håndskrevet:]
2/2 1925 Classens Vej 3 IV Ø

Kære Hr. Johannes Larsen!
Foranlediget ved Deres Henvendelse til Selskabets Kasserer, Hr. Boghandler Lind, skal jeg, i Tilslutning til mit sidste Brev til Dem herved meddele, at vi antagelig vil kunne [ordet ”kunne” indsat over linjen] gaa op til 5 à 6000 Kr. for et saadant stort og repræsentativt Blad af Dem; dog maatte selvfølgelig Motivet dertil forud aftales nærmere. Hvis De f. Ex. kunde tænke Dem at vælge Svaneflokken paa Filsø til Sujet og – i Henhold til Deres Udtalelser til Hr. Lind – omforme det noget, bl.a. af Hensyn til Formatet, vilde jeg foreslaa, at De, naar Tiden kom, sender os et løst Rids af, hvad De tænker Dem at fremstille. Personlig vilde jeg sætte stor Pris paa, om de to særligt smukke Momenter: Svanen, som basker op fra Vandet og de bortflyvende Svaner i Luften foroven til venstre, kom med.
[der er lavet nogle beregninger med blyant øverst på papiret]
Bladet behøvede ikke at foreligge færdigt før i 1927, saa at det altsaa ikke nødvendigvis skulde udføres i Aar. Hvis De vilde regne med det dobbelte af, hvad vi gav for Ederfuglene, altsaa denne Gang 4000 Kr for Pladen og 1600 for Trykningen (370 [370 er med blyant rettet til 670] Exemplarer til os og 30 til Dem selv) synes jeg ogsaa, at De maatte kunne gøre et saadant stort og repræsentativt Blad, som jeg har tænkt mig, og som Bestyrelsen nu har givet mig Bemyndigelse til at forhandle med Dem om. [Tallene 700 2000 1400 og 600 er skrevet ind over og under linjen med blyant]
For at berolige dem med Hensyn til Salget af Bladet ”Ederfugle ved Stranden”, skal jeg meddele, at der kun er givet Høst & Søn ca 18 Exemplarer til Forhandling. Et Exemplar blev ødelagt af Postvæsenet, De fik et udleveret, ca. 20 mere gik til Bestyrelsen, Kasserer, Revisor, Arkiv og Presse m.m. Friexemplarerne til Pressen faar her og i Provinserne foranlediger megen Omtale af Dem som Grafiker, hvad der sikkert vil komme Dem [resten af brevet mangler]

Omtalte genstande

Johannes Larsens træsnit Ederfugle ved Stranden.
Det omtalte maleri og træsnit er muligvis de indsatte.

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

Albert Repholtz, som var Selskabet for Grafisk Kunsts stifter og formand, og Johannes Larsen forhandlede en tid om køb af større partier træsnit. Repholtz døde 5/3 1928, og forhandlingerne fortsatte derefter med andre bestyrelsesmedlemmer.

København
Andreas Høst
- Lind

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien