Menu

Fynboerne

1938-01-20

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Knud Hendriksen

Dokumentindhold

Johannes Larsen har forsøgt at lave tegninger, men han er ikke god til at tegne efter fotografier og beder derfor Knud Hendriksen overføre fotografiet af faderen til en buksbomstok, så han kan skære portrættet som træsnit. Han beder også om en forstørrelse på papir. Det haster, for Larsen skal åbne udstilling i København 2. februar.

Transskription

Kjerteminde 20 Jan 1938.
[Blyantskitse 10 cm x 8,5 cm]
Kære Hr. Knud Hendriksen
Tak for Brevet og den smukke Bog. Jeg har forsøgt at lave et Par Pennetegninger til Erik Zahle, men jeg er ikke videre stolt af dem og har nu heller aldrig været videre god til at ligne efter Fotografi: Derimod tror jeg, at jeg maaske bedre kunde gøre det i Træsnit, dersom De vil have den Ulejlighed at forstørre det Fotografi af Deres Fader, hvor han ser ud af Vinduet, og overføre det paa en Buxbomstok af omtrent den Størrelse som omstaaende Blyantskitse, ikke mindre end den, og ikke større end den yderste Ramme. Hovedet skulde gerne anbringes og fylde paa Stokken som vist paa Skitsen. For Kontrollens Skyld vilde jeg ogsaa gerne have en Forstørrelse paa Papir. Men det maa gaa stærkt da jeg er i Gang med Forberedelsen til en Udstilling hos W & M, der skal aabnes d 2/2 saa jeg maa rejse til Kjøbenhavn paa Lørdag 8 Dage. Kan det lade sig gøre??
Venlig Hilsen Deres hengivne
Johannes Larsen

Omtalte genstande

Ifølge Valdemar Pedersen: Xylograf F. Hendriksen, 1847-1938, Forening for Boghaandværk, Munksgaard s. 163 blev træsnittet af F. Hendriksen første gang trykt i Bogvennens Jubilæumsnummer 1938.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet øverst s. 1

Brevet er scannet fra en fotokopi, som dets ejer har sendt til Østfyns Museer.

Kerteminde

Bynavnet er skrevet øverst s. 1

Brevet er i privateje

Nej