Menu

Fynboerne

1950-03-13

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Laura Rude, Olaf Rude

Dokumentindhold

Johannes Larsen takker for en dejlig aften hos Rude. Dagen efter var han til fødelsdag, og derefter kørte Grevinde Knuth ham til Skejten. Det var en stor oplevelse at se de gamle ege, de store sten, og der var også en mængde ænder. Da Larsen kom hjem, læste han bogen om Olaf Rude. Han tænker tit på de dejlige dage, som de havde sammen på Bornholm.

Transskription

Kjerteminde 13 Marts 1950.

Kære Olaf Rude og Laura.

Jeg skulde forlængst have skrevet og takket Jer for den hyggelige Aften i Jeres smukke Hjem. Tusind Tak! Paa Hjemvejen fra Kjøbenhavn, var jeg i Maribo til Dr Bartholdy-Møllers 75 Aars Fødselsdag, og Dagen efter kørte Lensgrevinde Knuth mig til Skejten, det var en flot Oplevelse for mig at se det skønne Sted med de gamle Ege, Vandpytterne og alle de store Sten der havde faaet Lov til at blive liggende, og ude i Sundet laa der en lang Stribe Ænder, mange Hundrede. Det førte til at jeg da jeg kom hjem tog Bogen om Olaf Rude frem og læste den fra Ende til Ende. Jeg tænker tit med Glæde paa den vidunderlige Tid jeg havde som Jeres Gæst i Allinge og alle de dejlige Ture rundt paa Bornholm. Endnu en Gang Tak og de venligste Hilsener fra
Jeres hengivne

Johannes Larsen.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet øverst på arket

Olaf Rude malede og tegnede ofte i Skejten på Lolland.
Den omtalte bog er enten Poul Uttenreitter: Maleren Olaf Rude. Rasmus Navers Forlag, København 1946 eller Poul Uttenreitter: Olaf Rude. Et udvalg af Billeder med indledende Tekst af Poul Uttenreitter. Forlaget Rasmus Naver, København 1931.
Johannes Larsen besøgte i september 1948 Olaf og Laura Rude i Allinge på Bornholm. I flere breve berettede han om dette.

Kerteminde

Bynavnet er skrevet øverst på arket

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv, Johannes Larsen-samlingen, kasse 5, 35-5

Nej

Østfyns Museer har købt dette og flere andre breve fra Johannes Larsen til Olaf Rude på auktion 2022