Menu

Fynboerne

1901-09-08

Afsender

Fritz Syberg

Modtager

Anna Syberg

Dokumentindhold

Fritz Syberg kommer hjem på torsdag, hvad enten han bliver færdig eller ej. Han har malet baggrund på billedet med uglen stående i haven og har fundet et motiv i en bondehav i Kærby. Der hører en meget skøn gård til, som ville passe perfekt til dem, men den ligger noget afsides, og egnen kan ikke måle sig med Svanninge. M er blevet svær at omgås.

Transskription

Kjerteminde 8/9 1901

Kære lille Høns
Jeg kommer hjem på Torsdag enten jeg så bliver færdig eller ej. Nu længes jeg for meget efter Jer. Det er blot en halv Times Solskin Kl. 4 om Eftermiddagen som jeg venter på, for at kunne få Verringebilledet gjort.
Jeg har i Formiddag malet Baggrund på det Billede med Uglen fra Haven (stående) og denne Gang tror jeg det er bleven godt. Jeg fandt et Motiv nede i en gammel Bondehave i Kærby. Gården der hører til er ubeboet, og både den og Haven er dejlige; gamle Frugttræer og smukt anlagt. Gården er i samme Stil som Anders Nielsens Stuehus, men stråtækt og mindre og hele Redeligheden med Have og samt er at få til Købs for 3000 Kr. havde den dog bare ligget i Svanninge. Det er rent utrolig så godt det hele passede for os. Den ligger noget afsides det er vel derfor den er så billig. Men Egnen kan jo ikke måle sig med Svanninge. Jeg glæder mig til at komme hjem bl.a. af den Grund at M virkelig er lidt svær at omgås. Men derom senere. Blot Du nu vil være glad ved mig når jeg kommer hjem. Farvel lille Tese, jeg holder meget af Dig.
Din Fritz

Omtalte genstande

Fritz Syberg, akvarel med motiv fra Verringe, ikke nærmere identificeret
Fritz Syberg, motiv med Christine Swane stående, ikke nærmere identificeret
Fritz Syberg, motiv fra have ved Kærby, ikke nærmere identificeret

Fakta

PDF
Brev

Datoen fremgår af brevet.

Fritz omtaler en "M", resten af navnet er overstreget. Det drejer sig formentlig om Marie Syberg, som på det tidspunkt var gift Schou.

Kerteminde

Faaborg Museum, Fritz og Anna Sybergs arkiv, breve fra Fritz til Anna i tiden 27/7 1893 til 16/10 1904.