Menu

Fynboerne

1916-05-09

Afsender

Elisa Hansen

Modtager

Peter Hansen

Dokumentindhold

Elise takker Peter for, at han har taget sig af hendes bøger. Det er frygteligt vejr, hun glæder sig over, at Peter har været ude og se sig om; hun var såmænd bange for, at Peter en skønne dag skulle komme ud og se, at der var høstet, uden at han havde lagt mærke til det. Elise vil tage til Faaborg og sørge for at ordne forskelligt til ferien og beder Peter om at klare nogle ærinder i den forbindelse. I morgen kører hun nogle bileder til fru Vige.

Transskription

9 Maj 16.

Kære Per!

Tak for dit Kort, og fordi du har taget dig af mine Bøger. De vilde have Taalmodighed en Uge, og til den Tid, maa jeg vel kunne faa Besked, om de er der eller ej. Det er i Dag et rædsomt Vejr, Vinden rusker i Voldens Træer; men jeg glæder mig over at du har været ude og se dig om, mens det var godt jeg var saamænd bange for, at du en skønne Dag skulde komme ud og se, at der var høstet, uden at du havde mærket det mindste til det. jeg har tænkt mig at rejse over en Uges Tid før Pintse for at se at faa ordnet lidt til Ferien. Du kan vel nok stille et Par Senge op, og have Gas lagt ind til den Tid. Forinden maa du sende mig nogle Maal til Gardiner [her er indsat en lille tegning af de vinduer, det drejer sig om] Her udbedes 5 Maal; er du med?
1 Gardinstangens Længde
2 Fra Gardinst. til Karm
3 Fra Gardinst til Gulv
i Spisestuen og i de 3 Værelser ovenpaa.
Dernæst vil jeg bede dig om at gaa ind til Crone og Goldschmidt og sige, at vi skal have nogle Dyner ordnede, som vi skal bruge i Pintsen; om det vil være tidsnok, at han faar dem hen en Uge forinden; min Kone kommer straks i Morgen og siger Besked om dem. I Morgen tager jeg en Bil og kører ind til Fru Vige med "Køge Landevej og to smaa Billeder.
Jeg gad vidst, om Davidsen saa har valgt Figgerne fra Pompeii, det faar jeg at se i Morgen, han skulde nemlig sende det andet til Fru Vige. Nu har jeg jo lige talt med dig; nu skal du have Godnat og mange hilsner fra din
Elis.

Omtalte genstande

Peter Hansen, "Køge Landevej", ikke nærmere identificeret

Fakta

PDF
Brev

Datoen fremgår af brevet.

- Davidsen
Marianne Vige

Faaborg Museum, Peter Hansens arkiv