Menu

Fynboerne

August 1921

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Alhed Larsen vil tale med Munch-Petersen om, hvornår der kan holdes auktion. Hun og Johannes Larsen er nødt til at låne penge. Hun er spændt på, hvad Johannes Larsen synes om hendes nye pasteller. Lysse (Johan Larsen) er begyndt på uddannelse, og de leder efter bøger antikvarisk. Christine Swane og Alhed har indrettet Lysses værelse.

Transskription

Kæreste Larsi!
Tak for Dit Brev, som jeg har faaet lige i dette Øjeblik, Lysse og Uglen kom med det, da de hentede mig ved 3 Toget. Jeg vil nu prøve at tale med Munch Petersen og forhøre om forskellige Dage i forskellige Maaneder, hvor der kan være tale om Auktion. Jeg spekulrer som en vanvittig paa, hvordan vi skal med Penge, der er tilbage i Banken kun lige til Dækning af den store Vexels Renter, saa er vi helt blanke, saa noget maa vi jo laane, for Resten er jeg ved at lave noget, men jeg vil ikke skrive noget om det, før jeg ser, hvad det bliver til. Du skriver, Du kommer hjem Torsdag eller Fredag, saa bliver det vel ikke før Fredag. Nu vil jeg i Morgen snakke med Munch P. og Charlottenborg og Magnussen, men saa vilde jeg gærne snakke med Dig. Jeg vil saa ringe Dig op Lørdag Middag Kl. 12. Vil Du saa huske at høre efter Telefonen. Bed Puf huske Dig paa det. Og saa rejser jeg hjem Søndag og glæder mig til at komme til at male igen. Jeg er meget spændt paa, hvad Du vil sige om mine nye Pasteller. – Lysse kom saa i Aftes og har begyndt i Dag, men den første Dag er der ikke noget videre, i Øjeblikket er han henne hos Magnus Hansen at prøve paa at faa sine Bøger antikvarisk, Uglen og jeg sidder her og drikker Kaffe. Det er godt, at Puf er hjemme at tage imod Dig og kedeligt at jeg ikke kan være der ogsaa, men Du kan selv regne ud, at naar Du først kom i Efterm. Kan [ordet overstreget] og jeg skal virke med det, kan jeg ikke være kommen hjem. Jeg er meget spændt paa i Morgen, det er selvfølgelig et Laan, der er tale om men naar vi staar saa fuldstændig blanke, vilde det jo være vidunderligt og saa kunde vi da køre igen og atter aande. Magnussen er en Perle, men som sagt jeg ved intet endnu. De Penge har pint mig utrolig de sidste Maaneder. – Jeg har haft Lugge og Børnene til Chokolade paa Konditoriet i Formiddag og skal hilse mange Gange.
Lysses Værelse er bleven saa yndigt, men Ugle er en sløj M [bogstavet overstreget] Makker at arbejde sammen. Naa, nu maa jeg slutte. Lysse kom nu, men havde ingen Held med sig saa vi maa andre Steder at prøve inden de lukker, han skal bruge dem i Morgen tidlig.
1000 Hilsner fra os alle 3 ogsaa til den Gamle
Din A.
Torsdag

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er kun forsynet med dateringen "Torsdag". Det må være skrevet i august 1921, for Alhed Larsen omtaler adskillige sager, som også er på banen i et andet af hendes breve til Johannes Larsen fra august 1921: Hun skal tale med Munch Petersen om auktion over Larsens billeder, med Magnussen om penge, Lysse skal begynde på uddannelse og skal have bøger, familien er i akut pengenød mm.

Alhed Larsen er i København. Lysse (Johan Larsen) er begyndt på en skole/uddannelse - formodentlig landbrugsskole.

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien