Menu

Fynboerne

1904-04-04

Afsender

Fritz Syberg

Modtager

Anna Syberg

Dokumentindhold

Fritz fortæller Anna at nu har han været på udstillingerne - Den Frie og Charlottenborg, og den ene er værre end den anden. Det er vist W. Hansen, der har købt hans akvarel.

Transskription

[Anført med blyant:] 4-4-1904

Kære Høns! Nu har jeg været på Udstillingerne. Dit Blomsterbillede ser godt ud men Druerne ikke så godt. Mine Aquareller hænger godt og bliver erklæret for gode, hvorimod det store Portræt ikke skal være godt. Den Fri er meget slem og Charlottenborg er 100 Gange værre. J. Paulsens store Billeder er tyndt synes jeg og de tre Mære der sidder på skulle sættes til at skure Trapper et Års Tid. Derimod er hans Portræt af Fru Kårsberg på den Fri en hel Del mere menneskeligt. Det er vist W. Hansen der har købt min Aquarel.

Kys Ungerne mange Gange. Jeg kommer vist snart Hjem her er ikke morsomt

Din Fritz

Omtalte genstande

Julius Paulsen: "Unge kvinder. Fra venstre: Karen Bramsen; kunstnerens hustru Esther, f. Lange; Johanne Munch-Petersen", 1904, 110.5 x 183.5 cm, Statens Museum for Kunst, inv.nr. KMS1813

Julius Paulsen, "Portræt af læge fru prof. Henny Kaarsberg", 1903, 92 x 90 cm, maleriet er muligvis i familiens eje. Nævnt i Katalog over landskaber, portrætter og figurbilleder af Jul. Paulsen. Charlottenborg 19. januar - 9 februar 1926

Fakta

Brev

Da

Brevet er udateret men datoen 4-4-1904 er anført med blyant, muligvis er brevet dateret ud fra poststemplet på en nu kasseret kuvert.

Faaborg Museum, Fritz og Anna Sybergs arkiv, breve fra Fritz til Anna 1893-1904