Menu

Fynboerne

1919-03-29

Afsender

Fritz Syberg

Modtager

Johannes Jensen

Dokumentindhold

Fritz Syberg skal nok lave en liste over billeder, men han vil ikke skrive noget til bogen. Han er begyndt at nedskrive barndomserindringer og vil bede Johannes V. Jensen læse dem igennem. Livet som kunstner vil Syberg ikke skrive om nu.

Transskription

Pilegaarden 29-3-19

Kære Ven!
Tak for Dit lange Brev. Jeg skal nok faa lavet en Liste over Billeder. Derimod kan jeg ikke tænke mig at skrive noget af Teksten til den Bog. Jeg har allerede [”allerede” overstreget] begyndt paa Arbejdet med at nedskrive Erindringer fra min Barndom og en Ting har jeg allerede erfaret, det vil ikke lykkes mig at fatte mig i Korthed. Jeg skriver heller ikke med Offentliggørelse for Øje, derimod vilde jeg gærne have at Du skulde læse det naar jeg en Gang bliver færdig.
Kunstnerbesværligheder kommer jeg næppe ind paa, de har for mig været den muntre Side af Livet og rører jeg ved den Del af mit Liv saa bliver det først en anden Gang. Jeg vil begynde med Begyndelsen og saa faar vi se hvad det bliver til.
Tak for Dine opmuntrende Ord
Hils Else. Din hengive Ven Fritz Syberg

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen optræder på brevet

Af brevet 28. marts 1919 fra Fritz Syberg til Johannes V. Jensen fremgår det, at Jensen skal skrive en bog om Fynbomalerne.

Pilegården Kerteminde
Else Jensen

Det Kongelige Bibliotek, Johannes V. Jensens Arkiv