Menu

Fynboerne

1931-07-06

Afsender

Fritz Syberg

Dokumentindhold

Ernst/Rille er færdig med sin eksamen og vil leje en bil samt fungere som chauffør sommeren over. Fritz Syberg vil derfor komme i bil til Tibirke 15. juli og begynde på et portræt af Else Jensen. Sidst Johs. V. Jensen var i Kerteminde, fik Syberg idé til et portræt af ham, og han vil gerne begynde på det nu.

Transskription

Pilegaarden 6-7-31

Kære Venner.
Det trækker noget længere ud med Rejsen til Tibirke end jeg havde forestillet mig [”mig” indsat over linjen]. Sagen er at vi er ved at anskaffe os en Bil for Somren. Rille har jo overstaaet sin Eksamen og vi kan få ham til Chauffør i Sommermaanederne, og det vilde passe mig bedst at pakke Malergrejer og Lærred ind i Kareten og køre lige til Jeres Dør. Men han (Rille) [”(Rille)” indsat over linjen] faar ikke Lejemaalet i Orden før paa Fredag og jeg naar derfor næppe at komme ind til Jer før Tirsdag den 15_de_. Efter hvad Else skrev skulde jeg altsaa have en Uge inden I tænker paa at rejse til Hindsgavl – passer det? Paa 4 at [”at” overstreget] a fem Dage kan jeg nok lægge et Portræt an af Else. Sidst Du var nede paa Pilegaarden og sad lidt ude i Køkkenet, gik der noget op for mig, hvordan jeg skulde gribe an naar [overstregede bogstaver] jeg skulde male Dig og jeg vil meget gærne have Billedet lagt an nu i denne Maaned. Faar jeg først begyndt paa det, bliver det ogsaa nok gjort. Hører I ikke andet fra mig – eller jeg fra Jer – har I mig altsaa Tirsdag den [”den” overstreget] Formiddag den 15. Jeg glæder mig til at hilse paa Jer og Tibirke igen. Mange Hilsener

Eders hengivne Fritz Syberg.

Omtalte genstande

Enten blev de omtalte portrætter af Else og Johannes V. Jensen ikke malet, eller de er ikke tilgængelige fx som museumsejede værker. Fritz Syberg malede et portræt af Johannes V. Jensen i 1936.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen optræder på brevet

Jensen-familien havde et feriehus i Tibirke.

Pilegården Kerteminde
Else Jensen
Ernst Syberg
  • Tibirke, 3220 Tisvildeleje, Danmark
  • Hindsgavl, 5500 Middelfart, Danmark

Det Kongelige Bibliotek, Johannes V. Jensens Arkiv