Menu

Fynboerne

1934-04-21

Modtager

Johannes Jensen

Dokumentindhold

Fritz Syberg har underskrevet en opfordring til at frede Dollerup Bakker, selvom han ikke tror, at det vil bære frugt. På en fodtur besøgte han for ca. 30 år siden området.

Transskription

Pilegaarden Kjerteminde
21-4-34

Kære Ven.
Tak for ”Det Blivende”. Jeg har i Dag modtaget og underskrevet en Opfordring til Fredningen af Dollerup Bakker. Mærkelig nok er det, det Sted i Jylland jeg kender bedst. Jeg har for ca 30 Aar siden paa en Fodtur i Jylland opholdt mig i Egnen om Hald i ca en Uges Tid. Det var paa et Tidspunkt af mit Liv hvor jeg var optaget af at læse Blicher.
Din Opfordring er mig derfor kærkommen om end jeg anser enhver Fredning som et ganske haabløst Foretagende i det lange Løb, men derfor er det alligevel godt at give sig Tid. Hvad har man at haste efter, Kloden skal nok faa sig selv jævnet ud. Der er en Masse nævenyttigt Arbejde man kunde ønske at stoppe i Starten. Hilsen til Dig og Else fra
Marie og Fritz Syberg.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet på brevet

Johannes V. Jensens artikel "Dollerup Bakker" blev trykt i Danmark Naturfredningsforenings Aarsskrift 1933-1934. Et genoptryk kan ses i "Et stykke forelsket Danmark. Kunst og naturfredning i 100 år. Erland Porsmose og Malene Linell Ipsen (red.), Johannes Larsen Museet 2011 s. 91-92. Dollerup Bakker blev fredet i 1942.

Pilegården Kerteminde
Steen Steensen Blicher

Det Kongelige Bibliotek

Nej