Menu

Fynboerne

1937-04-21

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Johan Larsen

Dokumentindhold

Trist med Ragnhild.
Alle på Møllebakken er forkølede.
Larsen minder sønnen om at sende to fotografier af skibe samt maleriet af Hygæa.
Han har håndværkere i Alheds værksted og i Laura Warbergs væreæse i sidehuset. Møblerne herfra er stablet op i Larsens værksted.

Transskription

Kjerteminde 21 April 1937.

Kære Lysse!
Tak for Brevet. Det var sørgeligt at høre om Ragnhild, jeg skriver høre for jeg fik jo Beretningen af Bimse en Uges Tid før Dit Brev skønt dette var skrevet før hun rejste fra Båxhult. Jeg synes Dine Finansoperationer lyder meget godt, saa Du maa gøre som det passer Dig. Vi er alle her forkølede og har været det i over 8 Dage. Jeg gaar med Snue paa 10ende Dag; det har jeg ikke oplevet før, det plejer at vare 2-3 Dage og saa fortsætte som ondt i Hals eller Hoste. Det er væmmeligt at have Hovedet fuld af Snot saa længe. Jeg har travlt med Museet, men jeg kan nu ikke komme videre før jeg faar de Billeder fra Dig. Hvis Du har glemt hvad det var for nogle saa er de her: 2 Fotografier af nybyggede Skibe i Havnen og Maleriet af ”Hygæa” paa Kjøbenhavns Red. Forøvrigt har vi Malere og Murere i Din Moders Stue ved Værkstedet og Din Mormoders Gavlværelse i Sidehuset; det sidsnævnte laves om til Børneværelse og det andet til Pufs Kontor. I Midlertid er alle Møbler fra disse Rum stablet op i Værkstedet, saa der ikke er til at være. Jeg har altsaa foruden min Snue en god Grund til ikke at bestille noget.
Se saa om Du kan faa de Billeder af Sted!
Podekviste er bedst i Maj.
For øvrigt har vi i Fjor eller Forfjor podet Medteaæbler paa unge Træer saa der er ingen Fare for de forsvinder.
Mange Hilsner fra os alle til Jer alle sammen. Det var dejligt at se Bimse og Drengen her.
Din Far.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet øverst s. 1

Det vides ikke, hvad der er sket med Ragnhild. Finansoperationerne er heller ikke kendt.
Johannes Larsen var formand for bestyrelsen for det nystiftede Kerteminde Museum. Man indrettede blandt andet her en rekonstruktion af hans fars kontor. Briggen Hygæa tilhørte nogle år Johannes Larsens forældre.

Kerteminde

Bynavnet er skrevet øverst s. 1

Ragnhild -

Brevet er i privateje, A

Nej

Brevet er i privateje, A